Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG Super UHD en UHD tv’s verschijnen in Nederland en België

Geschreven door
Geplaatst op17 april 2018, 13:41 CategorieLcd en led tv's

LG is deze week begonnen met de verkoop van zijn Super UHD tv’s en UHD tv’s voor 2018. In Nederland en België staan diverse modellen an de Koreaanse fabrikant reeds in de winkels.

LG Super UHD tv’s te koop in Nederland en België

De 2018 Super UHD tv-serie van LG bestaat uit de SK9500-, SK8500-, SK8100- en SK7900-modellen. De topmodellen in de SK9500- en SK8500-serie zijn voorzien van ‘Full-Array Local Dimming’-achtergrondverlichting (FALD), dat moet zorgen voor diepere zwarttinten en verbeterde kleuren. De televisies zijn daarbij voorzien van een ips-paneel dat voor een brede kijkhoek moet zorgen.

Daarnaast komen de nieuwe Super UHD tv’s met De A7 ‘Alpha’ processor die op het gebied van beeldkwaliteit voor diverse verbeteringen moet zorgen. Zo moeten kleuren nauwkeuriger weergegeven worden en is de ruisreductie verbeterd. Ook is er ondersteuning voor HFR (High Frame Rate), met een maximum van 120 frames per seconde in 4K-kwaliteit.

Verder beschikken de tv’s over brede ondersteuning voor HDR, waaronder HDR10 en Dolby Vision, en is er ondersteuning voor Dolby Atmos audio. Verwacht echter niet dat de tv Dolby Atmos in alle glorie kan weergeven; dankzij deze ondersteuning kan de tv wel een Dolby Atmos-signaal van een streamingdienst in bitstream doorsturen naar bijvoorbeeld een receiver. Natuurlijk is ook webOS als smart tv-platform aanwezig maar daarnaast wordt LG ThinQ geïntroduceerd, een digitale spraakassistent gebaseerd op de Google Assistant. Hiermee kun je middels spraakopdrachten je tv bedienen en ook compatibele smarthome-producten aansturen.

Meer informatie en prijzen

Een overzicht van alle Super UHD tv’s en UHD tv’s van LG vind je in de 2018 LG lcd led tv line-up.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.