Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG domineert in oled tv-markt, gevolgd door Sony

Geschreven door
Geplaatst op10 april 2018, 9:40 CategorieOled tv's

Uit onderzoek van Digitimes blijkt dat LG momenteel de absolute marktleider is op het gebied van oled tv’s. De Zuid-Koreaanse fabrikant zou afgelopen jaar 1,5 miljoen oled tv’s verscheept hebben, wat neerkomt op 75 procent van alle verscheepte oled tv’s in 2017. Sony volgt op gepaste afstand met 200.000 stuks.

De verwachting is – volgens Digitimes – dat het aantal verscheepte oled tv’s dit jaar stijgt van 2 miljoen stuks naar 3 miljoen stuks. LG blijft naar verwachting marktleider met maar liefst 2 miljoen verscheepte modellen, wat wel een daling van het aandeel naar 66 procent zou zijn. Sony volgt wederom op afstand maar vergroot zijn aandeel naar 500.000 verscheepte exemplaren.

Bekijk ook  Review: Sony KD-55XF8505 (XF85-serie) Ultra HD HDR lcd-tv

De overige 500.000 verscheepte oled tv’s worden verdeeld door fabrikanten als Panasonic, Philips, Loewe en diverse Chinese bedrijven. Natuurlijk komt ook dit jaar bijna 100 procent van de panelen weer bij LG Display vandaan. Het bedrijf produceert de oled-panelen voor onder meer Sony, LG, Panasonic, Philips en Loewe. Binnenkort opent LG Display zijn 10.5G oled-fabriek waar panelen met de 8K-resolutie geproduceerd kunnen worden.

Een overzicht van alle oled tv’s die dit jaar in Nederland te koop zijn, waaronder de modellen van Philips en Panasonic, vind je in het 2018 home cinema overzicht.

  • Delen:

Reacties

  1. Frans
    11 april, 2018 om 0:15

    Gaat goed met OLED ik ben heel tevreden met mijn C 7 van LG alles ie er mooi op digi tv HD 4 K UHD bluerays.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.