Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG domineert in oled tv-markt, gevolgd door Sony

Geschreven door
Geplaatst op10 april 2018, 9:40 CategorieOled tv's

Uit onderzoek van Digitimes blijkt dat LG momenteel de absolute marktleider is op het gebied van oled tv’s. De Zuid-Koreaanse fabrikant zou afgelopen jaar 1,5 miljoen oled tv’s verscheept hebben, wat neerkomt op 75 procent van alle verscheepte oled tv’s in 2017. Sony volgt op gepaste afstand met 200.000 stuks.

De verwachting is – volgens Digitimes – dat het aantal verscheepte oled tv’s dit jaar stijgt van 2 miljoen stuks naar 3 miljoen stuks. LG blijft naar verwachting marktleider met maar liefst 2 miljoen verscheepte modellen, wat wel een daling van het aandeel naar 66 procent zou zijn. Sony volgt wederom op afstand maar vergroot zijn aandeel naar 500.000 verscheepte exemplaren.

De overige 500.000 verscheepte oled tv’s worden verdeeld door fabrikanten als Panasonic, Philips, Loewe en diverse Chinese bedrijven. Natuurlijk komt ook dit jaar bijna 100 procent van de panelen weer bij LG Display vandaan. Het bedrijf produceert de oled-panelen voor onder meer Sony, LG, Panasonic, Philips en Loewe. Binnenkort opent LG Display zijn 10.5G oled-fabriek waar panelen met de 8K-resolutie geproduceerd kunnen worden.

Een overzicht van alle oled tv’s die dit jaar in Nederland te koop zijn, waaronder de modellen van Philips en Panasonic, vind je in het 2018 home cinema overzicht.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  11 april, 2018 om 0:15

  Gaat goed met OLED ik ben heel tevreden met mijn C 7 van LG alles ie er mooi op digi tv HD 4 K UHD bluerays.

 2. Boyd
  22 april, 2018 om 22:41

  Ik heb zo’n 3 mnd.geleden een SONY KD-55XE9005 tv gekocht het beeld is fantastisch om naar te kijken alleen het geluid viel tegen maar daar heb ik een Sony soundbar voor gekocht maar het punt want ik wil maken is dat de technologie zooo snel verandert dat is als consument niet bij te houden ik heb nu dan een 4K tv gekocht komt er weer een nieuwe generatie 8K tv’s aan terwijl de media zoals tv full hd uitzend dus daar hoef je geen 4K tv voor te kopen ik heb mijn 4K tv dan ook gekocht omdat ik een PS4pro heb staan en daarop sommige games in 4K HDR wat er overigens zooo mooi uitziet maar voor het tv kijken voegt dat weinig toe.

 3. 4K
  22 oktober, 2019 om 21:35

  4K kijkt natuurlijk veel fijner. Netflix blijft favoriet.
  Ondanks dat mn Samsung LCD nog goed is, denk ik erover om over te stappen naar een 4K Oled. Heb de LG 4K gezien en is inderdaad super mooi.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.