Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

JVC lanceert betaalbare LX-UH1 DLP 4K projector

Geschreven door
Geplaatst op5 april 2018, 10:13 CategorieProjectors

JVC staat bekend om zijn D-ILA (Direct Drive Image Light Amplifier) projectoren, maar vandaag introduceert de fabrikant zijn eerste 4K-projector gebaseerd op de DLP-techniek. De JVC LX-UH1 is een betaalbare 4K-projector met HDR-ondersteuning.

De LX-UH1 maakt gebruik van TRP (tilt-and-roll pixels), ontwikkeld door Texas Instruments. Simpel gezegd zorgt deze techniek ervoor dat de pixels van een full hd (1080p) beeld snel heen en weer bewegen om twee positief op het scherm te vullen. Dit resulteert in een resolutie die net onder de resolutie van Ultra HD ligt maar hoger is dan full hd.

Verder komt de projector met een piekhelderheid van 2000 lumens, een contrast ratio van 100.000:1 en een RGBRGB kleurenwiel waarmee 100 procent van de BT.709-standaard bereikt kan worden. Ook is de LX-UH1 compatibel met HDR10 en HLG. Een van de twee HDMI-inputs ondersteunt de volledige 2.0 bandbreedte (18Gbps) en kan dus 4K/60p HDR-signalen verwerken.

De focus, zoom en lensshift van de projector zijn manueel. De lensshift is 60% verticaal en 23% horizontaal, terwijl de zoomrange 1.36 tot 2.18:1 is. Het mooie van dit alles is dat de prijs op 2.500 Amerikaanse dollars ligt, wat het een betaalbare projector maakt. De prijs in euro’s is nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.