Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Google trekt stekker uit Google Play Music in 2019’

Geschreven door
Geplaatst op25 april 2018, 10:37 CategorieStreamingdiensten

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan trekt Google de stekker uit de muziekstreamingdienst Google Play Music. De dienst moet gaan worden vervangen door een nog onaangekondigde dienst, die nu YouTube Remix wordt genoemd.

Google Play Music verdwijnt volgend jaar – gerucht

De website Droid-Life schrijft, op basis van een ‘betrouwbare bron’ dat Google voornemens is Google Play Music te laten verdwijnen in 2019. Een onaangekondigde dienst, genaamd YouTube Remix, zal de plek van Play Music gaan innemen. Wanneer die vervangende dienst zal worden gelanceerd, is op moment van schrijven nog niet duidelijk. Abonnees van Play Music zouden in elk geval geen andere keuze hebben dan overgaan op YouTube Remix of een concurrerende dienst. Google heeft niet gereageerd op dit nieuwe gerucht.

Wel zou de zoekmachinegigant al verschillende deals hebben gesloten met de grote platenmaatschappijen. Voor Google Play Music waren er al genoeg deals gesloten: die dienst biedt gebruikers zo’n veertig miljoen nummers aan. YouTube Remix zou niet alleen toegang krijgen tot die catalogus, maar ook allerlei functies overnemen én de muziek op YouTube kunnen aanbieden. Onduidelijk is of dit enkel alleen geldt voor Amerika, waar je ook nog YouTube Red hebt, of dat Google deze veranderingen wereldwijd gaat doorvoeren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.