Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

De belangrijkste (Ultra HD) Blu-ray releases van april

Geschreven door
Geplaatst op17 april 2018, 16:30 CategorieBlu-ray

Wekelijks tippen we een aantal nieuwe toevoegingen aan het aanbod op Netflix, maar elke maand verschijnen er ook weer verschillende films en series (oud en nieuw) op de fysieke dragers. We zetten de belangrijkste releases (Blu-ray en Ultra HD Blu-ray) voor de maand april op een rij.

(Ultra HD) Blu-ray in april

Star Wars: The Last Jedi

Morgen brengt Disney de film Star Wars: The Last Jedi uit op Blu-ray en 3D Blu-ray. Helaas krijgt Nederland geen 4K-uitgave van de film, hoewel je bij bijvoorbeeld Bol.com wel voor 35 euro de buitenlandse UHD-versie (bestaande uit de Ultra HD Blu-ray, de Blu-ray en een bonusdisc) kan bestellen, maar deze heeft helaas geen Nederlandse ondertitels. In The Last Jedi zien we hoe de relatie tussen Rey (Daisy Ridley) en Luke Skywalker (Mark Hamill) zich verder ontwikkelt, na hun treffen aan het einde van The Force Awakens. Ondertussen gaat de verslagen Kylo Ren (Adam Driver) ten rade bij zijn mysterieuze leider Snoke (Andy Serkis). Verder keren in The Last Jedi onder anderen ook John Boyega, Oscar Isaac en de in 2016 overleden Carrie Fisher terug. De film werd geregisseerd door Rian Johnson (Brick, Looper).

Zowel de Blu-ray als de 3D Blu-ray zijn door Disney voorzien van een DTS-HD Master Audio 7.1-track. De 3D-versie bestaat uit drie discs, want naast de 3D Blu-ray krijg je ook de reguliere Blu-ray en de bonusdisc. Op de bonusdisc (die ook bij de reguliere uitgave zit inbegrepen) vind je een flinke hoeveelheid extra’s. De grote trekpleister is de anderhalf uur durende documentaire ‘The Director and the Jedi’. Verder zijn er ook nog verschillende featurettes aanwezig, evenals ruim twintig minuten aan verwijderde scenes, die ook bekeken kunnen worden met commentaar van Rian Johnson. Op het andere schijfje is ook een commentaartrack van Johnson voor bij de volledige film aanwezig.

Daddy’s Home 2

Universal brengt nog wel films uit in het 4K Ultra HD-format, en zo kan het dus gebeuren dat een spektakelfilm als The Last Jedi hier niet verschijnt op UHD, maar een komische familiefilm als Daddy’s Home 2 weer wel. In het vervolg op de komedie uit 2015 wordt het aantal vaders verdubbeld. Nadat vader Dusty (Mark Wahlberg) en stiefvader Brad (Will Ferrell) in de originele film continu met elkaar op de vuist gingen, lijken ze in dit vervolg eindelijk de strijdbijl begraven te hebben. Samen bereiden de mannen een gezellig kerstfeest voor hun kinderen voor, maar wanneer ook hun eigen vaders ten tonele verschijnen, komen de familieruzies weer bovendrijven. Mel Gibson (dit was na wat actiefilms weer een ‘mainstream comeback’) speelt de vader van Wahlberg en John Lithgow is te zien als de vader van Ferrell.

De reguliere Blu-ray van Daddy’s Home 2 is voorzien van Dolby Atmos en de UHD is uitgerust met DTS:X, DTS Headphone:X en Dolby Digital 5.1. Op het gebied van extra’s (alles staat op het Blu-ray schijfje, dat ook zit inbegrepen bij de UHD-release) zien we een vijftal korte featurettes, een gag reel en ruim tien minuten aan verwijderde en verlengde scenes. Beide uitgaven zijn momenteel al verkrijgbaar.

Ferdinand

Morgen wordt Ferdinand door Fox uitgebracht op Blu-ray en Ultra HD Blu-ray. De familiefilm is afkomstig van de makers van Ice Age en Rio. De animatiefilm draait om de stier Ferdinand (stem van John Cena), die op een fokkerij in Spanje wordt voorbereid op de stierengevechten. Ferdinand wil echter helemaal niet vechten en besluit te ontsnappen. Hij komt terecht op de boerderij van de vrolijke Nina en haar vader, waar geniet hij van het zorgeloze leven in de wei vol bloemen, totdat de stierenfokkers hem weer weten te vinden. In de Nederlandse versie wordt de stem van Ferdinand gedaan door kickbokser Rico Verhoeven.

De Nederlands gesproken versie van Ferdinand is op beide versies voorzien van een 5.1 DTS-audiotrack. Op de Ultra HD Blu-ray heeft de Engels gesproken versie een Dolby Atmos-track. Op de reguliere Blu-ray heeft de Engels gesproken versie een DTS-HD Master Audio 7.1-track. Op de Blu-ray (die ook zit inbegrepen bij de UHD Blu-ray) staan meer dan 45 minuten aan extra’s, voornamelijk in de vorm van korte featurettes. Zo kunnen kijkers genieten van beelden van Spanje door Ferdinand’s ogen en de videoclip ‘Home’. Ook bevat de Blu-ray verschillende featurettes als ‘Dansles van Ferdinand’ en ‘Een Geitengids voor het leven’.

Coco

Helaas geen 4K-uitgave, het betreft hier weer Disney, maar de animatiefilm Coco is in Nederland inmiddels wel beschikbaar op Blu-ray. Disney heeft Coco voor de liefhebbers tevens uitgebracht op 3D Blu-ray. De familiefilm draait om de jonge Miguel, die ervan droomt om een succesvol muzikant te worden. Hij wil dolgraag net zo beroemd worden als zijn idool Ernesto de la Cruz, maar muziek is verboden in zijn familie. Op mysterieuze wijze komt Miguel op de Dag van de Doden in het kleurrijke Dodenrijk terecht. Daar ontmoet hij Héctor en samen gaan ze op reis om het echte verhaal achter Miguels familiegeschiedenis te ontdekken.

Coco is op Blu-ray door Disney voorzien van onder meer DTS-HD Master Audio 7.1 (Engels) en Dolby Digital 5.1 (Nederlands / Vlaams).Op de Blu-ray zijn ook een aantal korte featurettes aanwezig, plus de korte film Welcome to the Fiesta. Daarnaast kun je de volledige film (en de korte film) ook bekijken met audiocommentaar van regisseur Lee Unkrich. Overigens heeft de Amerikaanse release nog veel meer featurettes en ruim een half uur aan verwijderde scenes. Volgens webshop Bol.com is al dat extra bonusmateriaal wel aanwezig op de Nederlandse 3D Blu-ray, maar dit is verder niet door Disney bevestigd.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  17 april, 2018 om 18:08

  Het is toch te gek voor woorden dat de 4 k niet word geleverd in Nederland Europa is een regio. Bij Disney zijn het klootzakken om dat tegen te houden hou nu is op met het niet uitbrengen ook in 4 k van deze dingen zo blijven we downloaden julluue zojn echt sukkels in deze industrie. Jullie graven je eigen graf met muziek en video.
  Niemand koopt straks meer wat in winkels of wat dan ook. Kom niet met een zeik bericht van sorry Nederland is te klein jullie doen dat allemaal zelf.
  Een boze klant van 4 K disks.

  • Ron
   17 april, 2018 om 22:03

   Boos of niet, volgens mij kan het wel wat minder boos. Disney leest dit echt niet hoor.
   Daar komt bij dat 4K schijven helemaal geen regiocode hebben en is dus over de hele wereld gelijk. Ikzelf koop de meeste 4K films via internet in het buitenland. Amerika, Engeland, Frankrijk en Italië met daarbij de opmerking dat de vanuit Amerika geleverde film wel een blu-ray erbij leveren met een voor ons niet werkende regiocode. Maar waarom zou je naar een blu-ray willen kijken als je over 4K beschikt. Vaak zijn deze 4K films veel goedkoper dan in hier, zelfs inclusief de verzendkosten. Ik heb net The Shape of Water binnen voor nog geen 30 euro inclusief verzendkosten en twee maanden eerder dat dat ie hier verschijnt.

 2. Dave
  17 april, 2018 om 22:59

  Ik kan niet anders zeggen dat ik het met Frans eens ben. Homecinema liefhebbers weten dat ze het beste kwaliteit beeld en geluid op dit moment via een 4K schijf te ervaren is. Helaas ervaar ik dat ook mijn favoriete films (Marvel) weinig tot niet op 4K in de schappen liggen. Terwijl Dianey eigenhandig de hele 4K Blu ray verkoop een enorme boost kan geven. Want ik sta te trappelen om mijn eerste ervaring met een 4K Blu ray af te trappen met Thor Ragnarok, maar helaas is ook deze niet beschikbaar in een nederlandse versie. Ik blijf hopen, want ik zou het heeeel jammer vinden als film liefhebber als ik straks niet 1 van de meest naar uitgekeken films van de afgelopen 10 jaar (Avengers: Infinity War) niet straks thuis in volle glorie kan bekijken in mijn eigen thuis bioscoop. Dus kom op Disney, make us smile 🙂

 3. WvB22
  18 april, 2018 om 1:07

  Kan iemand van Home Cinema Magazine niet eens vragen bij Disney waarom deze gekke beslissingen genomen worden. Ik heb ze al bestookt met e-mails, via Twitter en zelfs een keer gebeld maar óf ze weten niets óf ze reageren niet. Wil wel eens een officiële verklaring horen van Disney in Nederland want wordt hier inmiddels toch wel een beetje chagrijnig van. Zelfs de import 4K schijven hebben geen NL ondertitels. En via iTunes ook geen 4K van Disney. Misschien kan de redactie wat mensen wakker schudden bij Disney?

  • Frans
   18 april, 2018 om 9:44

   Ik heb Disney ook gemaild je krijgt standaard antwoord terug. Met domme blondjes antwoord.
   Homecinemamag. doe er is wat aan.
   Het moet hier gewoon uitkomen met dutch titels.
   Rechten of niet ik heb er geen boodschap aan de hele rechten zooi.

 4. Jo boreas
  26 april, 2018 om 23:32

  Ik wil heel graag de nieuwe starwars the last jedi op uhd bluray kopen maar er zit geen nederlandze ondertieteling onder dood zonde is die er echt niet te krijgen

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.