Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Apple Music heeft 40 miljoen betalende abonnees en een nieuwe baas

Geschreven door
Geplaatst op12 april 2018, 9:14 CategorieStreamingdiensten

Apple heeft bekendgemaakt dat zijn muziekstreamingdienst Apple Music momenteel meer dan veertig miljoen betalende abonnees heeft. Daarnaast is naar buitengekomen dat de dienst is voorzien van een nieuwe baas, namelijk Oliver Schusser. Dat is een groei van tien miljoen klanten in een half jaar tijd.

Apple Music heeft 40 miljoen betalende abonnees

De muziekstreamingdienst van Apple, bekend op de iPhone en Apple TV, heeft momenteel veertig miljoen betalende abonnees, meldt Variety. Daarnaast is tegenover The Verge bevestigd dat er een nieuwe baas voor Apple Music is aangesteld, namelijk Oliver Schusser. Schusser zal direct rapporteren aan senior vicepresident Eddy Cue en zal naast de muziekstreamingdienst ook andere online diensten gaan overzien. Denk bijvoorbeeld aan de App Store en de muziekwinkel van het bedrijf uit Cupertino, iTunes.

Schusser heeft in het verleden al leiding gegeven aan teams die verschillende diensten en onderdelen voor de App Store, iTunes en iBooks hebben geïntroduceerd. Daarnaast is de man al verantwoordelijk geweest voor het contact met platenmaatschappijen en uitgevers buiten de Verenigde Staten. Dat maakt van Schusser de aangewezen kandidaat om deze rol op zich te nemen, aangezien Apple hard werkt aan het werven van nieuwe Apple Music-abonnees buiten de Verenigde Staten. In september had Music nog zo’n dertig miljoen abonnees.

 • Delen:

Reacties

 1. PeterP
  12 april, 2018 om 21:19

  Ben al een tijdje de gratis Spotify aan het testen, werkt wel heel aangenaam.
  Nu ben ik aan het twijfelen: Spotify vs Apple Music??
  Ben een Apple user.

 2. WvB22
  14 april, 2018 om 14:43

  Apple music heeft geen gratis versie. Spotify wel (met reclame).

 3. PeterP
  14 april, 2018 om 19:53

  @WVB22
  Dat weet ik, het zijn de twijfels voor een betalend abonnement.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.