Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Android TV-dongle met afstandsbediening en Android Oreo gespot

Geschreven door
Geplaatst op10 april 2018, 16:17 CategorieMediaspelers

Er is een nieuwe Android TV-dongle gespot bij de FCC, de Amerikaanse communicatiewaakhond. Deze dongle is voorzien van een groot Google-logo, een afstandsbediening, met ondersteuning voor Google Assistant, en Android 8.0 Oreo.

Werkt Google aan een Android TV-dongle?

De website Ausdroid heeft een ‘4K aTV Stick’ gespot bij de FCC, de Amerikaanse overheidsinstantie die alle apparaten met betrekking tot communicatie test. Het apparaat wordt gemaakt door Shenzhen SEI Robotics Co., Ltd, een bedrijf dat een handvol andere Android TV-mediaspelers heeft gemaakt. Wat echter opvalt aan deze stick, is dat er een groot Google-logo op de voorkant staat. Daarnaast is er ook een afstandsbediening opgedoken in de gebruikershandleiding, waar een knopje voor de Google Assistant op te zien is.

Doordat het merk van Google zo zichtbaar is, kan het zomaar zijn dat dit product voor Google wordt gemaakt. Tot op heden laat Google namelijk zijn Android TV-apparaten door externe fabrikanten maken. Verder is er bij de FCC te lezen dat deze dongle draait op Android 8.0 Oreo, dat er ondersteuning is voor de meest gangbare wifi-netwerken en dat bluetooth 4.1 wordt ondersteund. Onder de motorkap zit 2 GB aan werkgeheugen en 8 GB aan interne opslagruimte. Je sluit de speler aan via hdmi en micro-usb, voor de nodige energie.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.