2018 Samsung tv’s ondersteunen 120Hz FreeSync en VRR

05 april 2018 1 Minuut 3 Reacties
Samsung-QLED-2018

Samsung laat deze week weten dat diverse premium lcd led tv's die het bedrijf dit jaar naar Nederland en België brengt ondersteuning bieden voor FreeSync tot 120Hz. Daarnaast geeft de Koreaanse fabrikant aan dat Variable Refresh Rate (VRR) ondersteund wordt.

Samsung heeft goed nieuws voor de gamers onder ons, want de NU800o-serie en de QLED tv’s van het bedrijf bieden ondersteuning voor FreeSync tot 120Hz. Dit betekent dat de televisies een signaal van maximaal 120Hz bij een full hd-resolutie kunnen weergeven. De FreeSync-techniek moet voor een zeer vloeiende en strakke gameplay zorgen.

Daarnaast bieden de tv’s ondersteuning voor Variable Resfresh Rate (VRR), wat betekent dat de verversingssnelheid van het scherm wordt aangepast op de bron. Deze feature werd vorig jaar met de HDMI 2.1-standaard aangekondigd maar kan dus al als losse feature door fabrikanten geïmplementeerd worden, ondanks dat de tv’s niet over HDMI 2.1 beschikken.

Ook geeft Samsung aan dat de input lag van de nieuwe televisies verlaagd is naar 15,4 milliseconden. Wanneer Variable Refresh Rate ingeschakeld wordt kan dit zakken naar minder dan 7 milliseconden. Het is ook mogelijk Fast FRC (frame rate compensation) te gebruiken waarmee de motion compensatie-techniek van Samsung geactiveerd wordt en een input lag van 24ms behaald worden.

Bekijk ook de Samsung 2018 lcd led tv line-up.

Reacties (3)