Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

2018 Samsung tv’s ondersteunen 120Hz FreeSync en VRR

Geschreven door
Geplaatst op5 april 2018, 10:01 CategorieLcd en led tv's

Samsung laat deze week weten dat diverse premium lcd led tv’s die het bedrijf dit jaar naar Nederland en België brengt ondersteuning bieden voor FreeSync tot 120Hz. Daarnaast geeft de Koreaanse fabrikant aan dat Variable Refresh Rate (VRR) ondersteund wordt.

Samsung heeft goed nieuws voor de gamers onder ons, want de NU800o-serie en de QLED tv’s van het bedrijf bieden ondersteuning voor FreeSync tot 120Hz. Dit betekent dat de televisies een signaal van maximaal 120Hz bij een full hd-resolutie kunnen weergeven. De FreeSync-techniek moet voor een zeer vloeiende en strakke gameplay zorgen.

Daarnaast bieden de tv’s ondersteuning voor Variable Resfresh Rate (VRR), wat betekent dat de verversingssnelheid van het scherm wordt aangepast op de bron. Deze feature werd vorig jaar met de HDMI 2.1-standaard aangekondigd maar kan dus al als losse feature door fabrikanten geïmplementeerd worden, ondanks dat de tv’s niet over HDMI 2.1 beschikken.

Ook geeft Samsung aan dat de input lag van de nieuwe televisies verlaagd is naar 15,4 milliseconden. Wanneer Variable Refresh Rate ingeschakeld wordt kan dit zakken naar minder dan 7 milliseconden. Het is ook mogelijk Fast FRC (frame rate compensation) te gebruiken waarmee de motion compensatie-techniek van Samsung geactiveerd wordt en een input lag van 24ms behaald worden.

Bekijk ook de Samsung 2018 lcd led tv line-up.

 • Delen:

Reacties

 1. Peter vb
  05 april, 2018 om 12:51

  Als ik het goed heb gelezen is de Q9 de eerste tv met hdmi 2.1. Schijnt een hele spannende tv te zijn ten opzichte van Oled.

  • Martijn Chel
   05 april, 2018 om 12:55

   Dat is de Q9S (huidige is F). En dat gaat idd een mooie tv met duizenden led zones worden (hybride) maar ook veel te duur.

 2. Rob
  05 april, 2018 om 18:33

  En mijn Q7 75Inc van mei 2017? Of plassen we weer naast de pot zoals gebruikelijk met Samsung als je TV net een jaar oud is

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.