Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Ziggo nu al begonnen met uitschakelen analoog tv-signaal

Geschreven door
Geplaatst op8 maart 2018, 13:41 CategorieDigitale tv

Vorig jaar maakte Ziggo bekend dat het op termijn zou gaan stoppen met het aanbod van analoge televisie. Volgens de provider maakt nog maar vijf tot tien procent van de tv-klanten gebruik van dat aanbod en door daarmee te stoppen, kan er ruimte gemaakt worden voor sneller internet.

Ziggo gaat snel van start

Toen Ziggo in december met het nieuws kwam, was er nog weinig bekend over de termijn en manier waarop. Nu heeft het moederbedrijf, VodafoneZiggo, daar duidelijkheid over gegeven. Het uitschakelen van het analoog signaal zal gefaseerd gebeuren en twee jaar in beslag nemen.

De eerste regio waar men stopt met het analoge aanbod is Capelle aan den IJssel en enkele plaatsen daar omheen. Daar zal in de loop van april het televisieaanbod geheel naar digitaal omgezet worden. Volgens Robin Clements, die bij VodafoneZiggo verantwoordelijk is voor de klantenservice, krijgen deze mensen extra televisiezenders na de omschakeling.

“Na de omzetting van analoog naar digitaal krijgen deze klanten er ook extra zenders bij, waaronder alle regionale zenders en Ziggo Sport, onze sportzender voor Ziggo abonnees, laat Clements weten. In de aankondiging laat het bedrijf weten dat iedere klant hiervan gebruik kan maken straks.

Per regio zal verder “ruim van tevoren” bericht uitgegeven worden over de omschakeling. In de aankondiging van vandaag benadrukt het bedrijf dat het internet vooral sneller zal worden door deze omschakeling. Er komt immers meer bandbreedte vrij en die gaat men inzetten voor Docsis 3.1, een techniek die internetsnelheden tot 1 Gbit/s mogelijk maakt.

 

 • Delen:

Reacties

 1. J.
  08 maart, 2018 om 15:22

  En Telenet…? Die slapen lekker verder…Arm Vlaanderen !

 2. Frans
  08 maart, 2018 om 18:40

  Nou vindt het geen probleem. Ik heb nu ook digitaal zenders dus ik maak me niet zo druk om. In de kamer horizonbox en anders di kaart er in in slaapkamer.
  Ik zie het wel.

 3. Tom
  19 maart, 2018 om 18:18

  De ruim 10 procent abonnees van Ziggo (voorheen UPC) die nog analoge televisie kijken zijn zeker de oudere generatie. Ik hoop dat Ziggo de overgang van analoog naar digitaal goed begeleid en de ouderen de mogelijkheid geeft om de overstap van analoog kijken naar digitaal door een gratis monteur laat doen.
  Anders wordt het voor ons ouderen een probleem.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.