Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Spotify werkt aan toevoeging spraakbesturing aan zijn mobiele app

Geschreven door
Geplaatst op15 maart 2018, 10:13 CategorieStreamingdiensten

Muziekstreamingdienst Spotify doet momenteel proeven met spraakbesturing. Dat bevestigt de dienst aan verschillende Amerikaanse nieuwsmedia. Gebruikers kunnen straks hun stem gebruiken voor de zoekfunctie en zo naar muziek zoeken en deze selecteren.

Spraakbesturing Spotify

Er was al langer het gerucht dat Spotify werkte aan een dergelijke functie en nu is dat nieuws dus bevestigd. The Verge mocht hem testen en stelt dat het “een mooie stap vooruit is voor de navigatie in de app”. Voor de functie heeft de streamingdienst in het midden van zijn navigatiebalk een knopje toegevoegd. Door daarop te klikken, is het eenvoudig om nieuwe muziek af te spelen middels je stem.

De functie zou behoorlijk goed werken volgens de site, al is de zoekfunctie nog niet heel intelligent. Je kan bijvoorbeeld geen informatie vragen over bands en er zijn zo nu en dan verkeerde opdrachten. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de functionaliteit als deze uitgerold wordt niet nog beter werkt. Het gaat nu immers om een experiment en dat betekent dat er in de tussentijd nog een boel kan veranderen of verbeteren.

Spotify-speaker?

De toevoeging van spraakbesturing aan de functionaliteit van de app lijkt eigenlijk vooral de voorbereidende stap richting de lancering van hardware. In februari hoorden we dat Spotify daar hard aan werkt en naar het schijnt specifiek aan de productie van een slimme speaker. Goed werkende spraakbediening is daar cruciaal voor en nu lijkt de eerste stap daarnaar genomen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.