Spotify meldt zich aan voor notering op de New York Stock Exchange

01 maart 2018 1 Minuut 1 Reacties
spotify-new-logo

Spotify laat deze week weten zich aangemeld te hebben voor een notering op de New York Stock Exchange. Aandelen van het bedrijf - die gaan onder de naam SPOT - kunnen binnenkort dus publiekelijk verhandeld worden.

De Securities and Exchange Commission, de Amerikaanse beurswaakhond, heeft een aanvraag gekregen voor een zogenaamde iPO. Dat betekent dat Spotify de beurs op wil en zijn aandelen publiekelijk wil laten verhandelen. Aandelen die reeds bij investeerders in bezit zijn worden aan de beurs geregistreerd en hebben volgens Spotify een tijdelijke waarde van 1 miljard dollar. De daadwerkelijke prijs wordt op een later moment bekendgemaakt.

Het is opvallend dat Spotify deze weg kiest aangezien bedrijven normaal gesproken geld bij nieuwe investeerders willen ophalen middels een beursgang. Door deze weg te bewandelen hoeft de streamingdienst niet alle toeslagen aan een bank te betalen die gebruikelijk zijn bij een beursgang.

Spotify heeft daarnaast de laatste cijfers bekendgemaakt. Zo zijn er nu bijna 71 miljoen betaalde abonnees, met een totaal aantal abonnees van 159 miljoen. Dat is een flinke stijging ten opzichte van vorig jaar. Toen stond de teller nog op respectievelijk 50 miljoen en 140 miljoen. De omzet van het bedrijf bedraagt 4,1 miljard euro, maar er wordt een operationeel verlies van 378 miljoen euro gedraaid.

Overigens zou de muziekstreamingdienst momenteel werken aan eigen hardware, zo bleek onlangs uit vacatures die online gezet zijn.

Reacties (1)