Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony rolt firmware-update 5.50 uit voor PlayStation 4-consoles

Geschreven door
Geplaatst op8 maart 2018, 16:10 CategorieGaming

Sony is begonnen met het uitrollen van een nieuwe update voor PlayStation 4-spelcomputers. Het gaat om firmware-update 5.50, die een aantal handige functies toevoegt voor de mensen die wel een PS4 Pro, maar geen 4k-televisie hebben.

Download de update voor PlayStation 4

PlayStation 4-eigenaars kunnen nu een verse update downloaden voor hun spelcomputers, namelijk firmwareversie 5.50. Deze update zorgt er onder meer voor dat spellen er beter uitzien op een 1080p-televisie, ook al speel je op een PS4 Pro. Middels de supersampeling mode kan de Pro games in een hogere resolutie en met meer visuele en kleureninformatie naar full hd-televisies sturen, waardoor de spellen minder last hebben van kartelranden. Over het algemeen moeten games er dus scherpen en vloeiender uit gaan zien.

Daarnaast zijn er nu snelkoppelingen voor het bedienen van muziek. Met het vierkantje bedien je nu de volume, terwijl je met driehoekje een nummer pauzeert en afspeelt. Bovendien kun je nu een afbeelding op een usb-stick zetten en die gebruiken als achtergrond op je PlayStation 4. Ouders zijn in staat om een speeltijd in te stellen, zodat hun kroost niet te lang blijft gamen. Zo kun je instellen dat je kind slechts een uurtje kan gamen of juist alleen tussen bepaalde uren, bijvoorbeeld na school en voor het avondeten — zoiets.

Ook kun je als ouder instellen dat je kind slechts een beperkt aantal uur kan spelen op een dag, tussen bijvoorbeeld twaalf en zes uur. Zo kan het kind zelf indelen wanneer die gamet en geef je hem of haar dus iets meer vrijheid. Binnen de bibliotheek is het nu gemakkelijker het overzicht te houden, terwijl je in het snelle menu sneller kunt zien welke vrienden er online zijn. Verder voegt de update PSVR-logo’s toe aan games die daarvoor geschikt zijn en is het mogelijk dat je oude notificaties eindelijk uit die ellendig lange lijst kunt verwijderen.

Lees ook onze recensie van de PlayStation 4 Pro. Benieuwd naar recent uitgebrachte spellen? Check dan ons meest recente overzicht.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.