Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Prijzen LG 2018 Super UHD lcd led tv’s duiken op

Geschreven door
Geplaatst op9 maart 2018, 13:45 CategorieLcd en led tv's

Afgelopen januari besteedde LG veel aandacht aan zijn nieuwe line-up oled tv’s voor 2018. De Zuid-Koreaanse fabrikant komt echter ook met een nieuwe line-up Super UHD tv’s naar Nederland en België. Deze line-up bestaat uit de SK9500-, SK8500- en SK8000-modellen. Inmiddels zijn de Amerikaanse prijzen van deze tv’s opgedoken.

De topmodellen in de SK9500- en SK8500-serie zijn voorzien van ‘Full-Array Local Dimming’-achtergrondverlichting (FALD), dat moet zorgen voor diepere zwarttinten en verbeterde kleuren. Bij FALD-achtergrondverlichting kunnen de leds in de achtergrondverlichting-zones dichter bij elkaar en verspreid over het hele scherm worden geplaatst, in tegenstelling tot randverlichting waarbij achtergrondverlichting aan de randen van het tv-scherm wordt geplaatst. De technologie verbetert de zwartniveaus en beeldweergave door de leds afzonderlijk in en uit te schakelen. De televisies zijn daarbij voorzien van een ips-paneel dat voor een brede kijkhoek moet zorgen.

Daarnaast komen de nieuwe Super UHD tv’s met De A7 ‘Alpha’ processor die op het gebied van beeldkwaliteit voor diverse verbeteringen moet zorgen. Zo moeten kleuren nauwkeuriger weergegeven worden en is de ruisreductie verbeterd. Ook is er ondersteuning voor HFR (High Frame Rate), met een maximum van 120 frames per seconde in 4K-kwaliteit. Dankzij HFR verlies je bij snel bewegende beelden minder details en het is dus met name interessant voor sport en games.

Verder beschikken de tv’s over brede ondersteuning voor HDR, waaronder HDR10 en Dolby Vision, en is er ondersteuning voor Dolby Atmos audio. Natuurlijk is ook webOS als smart tv-platform aanwezig maar daarnaast wordt LG ThinQ geïntroduceerd, een digitale spraakassistent gebaseerd op de Google Assistant. Hiermee kun je middels spraakopdrachten je tv bedienen en ook compatibele smarthome-producten aansturen.

Prijzen

In de VS zijn reeds de eerste prijzen van deze nieuwe lcd led tv’s opgedoken. De SK9500 serie komt daar in een 65-inch variant die 2.699,99 dollar gaat kosten. De 65-inch versie van de SK9000-serie krijgt een prijs van 2.199,99 dollar mee, terwijl de 55-inch variant 1.599,99 dollar gaat kosten. In de SK8000-serie zien we een 75-inch model voor 2.699,99 dollar terug, vergezeld door een 65-inch versie met een prijs van 1.999,99 dollar, een 55-inch versie met een prijs van 1.199,99 dollar en een 49-inch variant die 999,99 dollar gaat kosten.

Meer informatie

Een overzicht van de verschillende modellen die LG naar de Benelux brengt vind je in ons homecinema overzicht 2018. Hier vind je ook de line-ups voor audioproducten. Volgende week presenteert LG zijn Benelux line-up officieel en krijgen we meer te horen over de prijzen voor de Nederlandse en Belgische markt. • Delen:

Reacties

 1. bas
  21 maart, 2018 om 12:22

  Beste ,

  is er al wat meer bekent over de tv’s van Lg en dan met name de suhd .
  ik lees niks meer over de levertijden en prijzen .
  heb jullie enig idee wanneer er nieuwe informatie los komt ?

  alvast bedankt .

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.