Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nintendo raadt af een Switch-dock van third-party fabrikant te kopen

Geschreven door
Geplaatst op29 maart 2018, 9:25 CategorieGaming

Nintendo raadt gamers aan alleen de meegeleverde of de officiële dock voor de Nintendo Switch te gebruiken in combinatie met de spelcomputer. In de afgelopen maanden zijn er een aantal third-party docks uitgebracht door een aantal enthousiaste fabrikanten.

‘Gebruik geen third-party docks voor Nintendo Switch’

In de afgelopen maanden hebben verschillende accessoirefabrikanten en enthousiaste designers verschillende docks voor de Nintendo Switch gepresenteerd of uitgebracht. Deze docks voegen functionaliteiten toe of zijn compacter of goedkoper dan Nintendo’s oplossing, waardoor gebruikers geneigd zijn zo’n dock te kopen. Nintendo raadt dit echter af en drukt gamers op het hart de officiële dock te blijven gebruiken. Dit kan een dock zijn die wordt meegeleverd met het systeem, of bijvoorbeeld de versie die los verkrijgbaar is.

Zo hebben de mensen die een dock van Nyko hebben gekocht van zich laten horen. Hun Switch-consoles laden niet meer op of zitten vast in een bootloop (de console blijft zichzelf continu opstarten). Er zijn zelfs verhalen over consoles die bricked zijn (de spelcomputer werkt dan niet meer en kan dan net zo goed worden bestempeld als een steen, vandaar de term brick). Niet iedereen komt deze consequenties tegen, maar de recensies op allerlei verkoopwebsites, waar de accessoires te koop zijn, zijn over het algemeen ontzettend negatief.

Veel van deze docks hebben overigens ook geen licentie van Nintendo gekregen, waardoor je je altijd moet afvragen of het verstandig is of je zo’n product in huis haalt. Sinds de release van firmwareversie 5.0 nemen de problemen met ongelicenseerde toe. Waarom dat zo is, is niet duidelijk. Nintendo heeft hierover een algemeen statement naar buiten gebracht, namelijk dat producten zonder licentie schade kunnen toebrengen aan je apparaten en dat je er altijd goed aan doet voor een officieel Nintendo-product te kiezen, waar mogelijk.

Lees in ons onlangs gepubliceerde gameoverzicht welke games je nu moet spelen voor de Nintendo Switch.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.