Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nexus Player moet het doen zonder Android P en beveiligingsupdates

Geschreven door
Geplaatst op23 maart 2018, 9:23 CategorieMediaspelers

Google heeft inmiddels bevestigd dat de Nexus Player, ooit een geliefde Android TV-mediaspeler, het moet doen zonder Android P. Dat is de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem. Ook komen er geen beveiligingsupdates meer aan.

Nexus Player krijgt geen Android P

Toen de Android P Developer Preview was aangekondigd, maakte Google ook meteen bekend welke toestellen in elk geval níet de aankomende update zouden ontvangen. Dat gaat om de Nexus 5X (van LG), Nexus 6P (van Huawei) en Google Pixel C, maar nu dus ook om de ooit zo geliefde Nexus Player, gefabriceerd door Asus. Dat heeft de zoekmachinegigant bevestigd tegenover de redactie van Android-website Android Police. Jammer, maar helaas — desondanks heeft de mediaspeler genoten van flink veel Android-updates.

De Nexus Player werd in 2014 gelanceerd met Android 5.0 Lollipop en heeft eigenlijk nooit om ondersteuning verlegen gezeten. Geen enkel ander apparaat van Google heeft zo lang updates ontvangen als deze mediaspeler. Met deze zet heeft Google ook meteen laten weten dat het apparaat geen beveiligingsupdates meer zal ontvangen. Mocht je dus nog steeds van de speler gebruikmaken, wees voortaan dan extra op je hoede wanneer je iets downloadt. De laatste update voor de mediaspeler verscheen eind vorig jaar, dus dat is alweer even geleden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.