Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix bevestigt komst van eerste volledig Nederlandse Original

Geschreven door
Geplaatst op7 maart 2018, 19:29 CategorieStreamingdiensten

2019 brengt voor het eerst een Nederlandstalige serie naar Netflix; Undercover. Maar het gaat daarbij om een serie die geproduceerd wordt in Nederland én België. Een volledig Nederlandse productie is het daarom nog niet. Maar daar komt verandering in.

Nederlandse Netflix Original

Tegenover de NOS bevestigt Allie Goss, die binnen Netflix verantwoordelijk is voor de productie van Originals, dat de streamingdienst werkt aan een Nederlandse Original. “We zijn ermee bezig,” laat ze aan de NOS weten. Met welke Nederlandse productiebedrijven samengewerkt wordt is nog de vraag, net als wanneer de serie er komt.

De bevestiging past binnen twee recente ontwikkelingen. Enerzijds is er Netflix zelf, dat kijkers van alle markten aan zich wil binden en daarom lokaal films en series laat maken. Dit jaar komen er zevenhonderd Originals uit, waarvan er tachtig niet in de Verenigde Staten gemaakt worden.

Anderzijds is er een recent advies van de Raad van Cultuur (dat overigens niet opgevolgd hoeft te worden), die zou willen zien dat vijftien procent van de producties op Netflix hier in Nederland gemaakt worden. Aan de NOS laat de streamingdienst  weten dat het die maatregel voor wil zijn; sterker nog: het vindt dat quota voor lokale producties vaak niet goed werken.

Wereldwijd is Netflix de grootste streamingdienst. Het heeft 117 miljoen abonnees, waaronder zo’n 2,4 miljoen huishoudens in Nederland.  Maar ondertussen zijn er verschillende bedrijven die met de streamingdienst van CEO Reed Hastings concurreren. Zo is er Amazon met zijn eigen streamingdienst, maar werken ook Apple en Disney aan eigen streamingdiensten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.