Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix bestelt vijfde seizoen van hitserie Black Mirror

Geschreven door
Geplaatst op5 maart 2018, 23:34 CategorieStreamingdiensten

Nadat Netflix in december het vierde seizoen van de serie Black Mirror online zette, waren de reacties over het algemeen erg positief. Geen wonder dus dat nu bekend is gemaakt dat er een vijfde seizoen komt. Charlie Brooker en Annabel Jones mogen dus nieuwe afleveringen maken over technologische vernieuwingen waar het mis mee gaat.

Black Mirror

Black Mirror is een echte anthologie-serie, met elke aflevering weer een geheel nieuw verhaal en een nieuwe cast. Elke aflevering draait om een technologische ontwikkeling die mooi lijkt, maar ook zijn duistere kanten kent. Zo was er in het vierde seizoen een aflevering waarin een nieuwe dating-app koppels vertelt hoe lang hun relatie zal duren.

Dat soort thema’s komen vaak voor en tonen vooral op welke manier technologie invloed heeft op onze levens. Vaak zitten er dan ook wat negatieve connotaties aan de afleveringen, want ze laten vaak zien dat technologie niet altijd positieve gevolgen heeft. Wanneer het nieuwe seizoen precies te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Netflix en sci-fi

Netflix heeft de afgelopen maanden flink wat sci-fi besteld. Zo is er al de serie Altered Carbon, die draait om een toekomstvisie waarin menselijke lichamen niets meer dan vervangbare hulzen zijn. En er is de film Mute, waarin een stomme man in het futuristische Berlijn van regisseur Duncan Jones op zoek gaat naar zijn vermiste echtgenote. Daarnaast bestelde Netflix al een remake van Lost in Space.

Meer afleveringen van Black Mirror passen zo bezien alleen maar mooi in dat rijtje.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.