‘Loewe komt eind dit jaar met superdunne bild X oled tv’

30 maart 2018 1 Minuut 2 Reacties
Loewe-Bild-x

Afgelopen september toonde Loewe tijdens IFA 2017 al een concept oled tv met een zeer slank design en een aantal unieke designfeatures. Dit model gaat vooralsnog onder de naam bild X en volgens de nieuwste geruchten zou Loewe deze premium tv voor het einde van 2018 nog op de markt willen brengen.

Volgens de Franse bronnen van AVCesar brengt Loewe dit jaar de bild X nog op de markt. Deze oled tv moet het premium model van het bedrijf worden, met name wat design betreft. De oled televisie is gebaseerd op het paneel dat we kennen van de LG W8-serie, het wallpaper design. De tv is maar een paar millimeter dik en kan dus als een soort behang op de muur geplakt worden.

De variant van Loewe is momenteel nog een prototype en zowel qua design als functionaliteit net definitief. Maar, wat we er al van gezien hebben beloofd veel goeds. Zo heeft het bedrijf een goudkleurig en slank frame ontwikkeld waarin de gehangen kan worden, zowel voor plaatsing op een kast als voor montage aan de muur. Onduidelijk is nog waar de elektronica zich bevindt. Hiervoor is namelijk een externe box nodig, mogelijk in de vorm van een soundbar. Ook qua specificaties is nog veel onduidelijk, maar we mogen er vanuit gaan dat de tv is voorzien van een 4k Ultra HD-resolutie en ondersteuning voor HDR in de vorm van HDR10, HLG en Dolby Vision.

Mogelijk krijgen we dit jaar tijdens IFA 2018 meer te zien en te horen van Loewe.

Reacties (2)