Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG introduceert ’s werelds eerste tv’s met DTS Virtual:X

Geschreven door
Geplaatst op29 maart 2018, 9:51 CategorieLcd en led tv's

LG brengt ook dit jaar ondersteuning voor Dolby Atmos naar zijn topmodellen oled en lcd led tv’s. De lagere series krijgen echter ondersteuning voor een andere audiostandaard; DTS Virtual:X. Hiermee wil LG een gesimuleerde surroundervaring mogelijk maken.

DTS Virtual:X naar LG tv’s

Het idee achter DTS Virtual:X is het produceren van virtuele ‘object-based’ audio-effecten van nagenoeg elke bron, zonder dat je hiervoor speciale hoogtekanalen in je luidsprekeropstelling nodig hebt. Het is dus een soort ‘upmixer’ waarmee surroundsound met hoogtekanalen gesimuleerd wordt vanuit elke willekeurige stereo of meerkanaals bron. Een 7.1.4-kanaals surroundweergave kan dus gesimuleerd worden door een 5.1-kanaals of zelfs een stereo-opstelling.

Eerder kwamen we DTS Virtual:X al tegen op soundbars van Yamaha en receivers van onder meer Denon en Marantz. Nu is het ook de beurt aan de eerste televisies. LG heeft bekendgemaakt dat we de standaard gaan terugzien op in ieder geval de UK6950-serie, die net onder de Super UHD tv’s van het bedrijf valt.  Surroundgeluid uit twee ingebouwde speakers van een tv is natuurlijk iets waar we vrij sceptisch over zijn, maar we kunnen het alleen maar waarderen dat LG ook op het gebied van audio niet stilzit.

Meer informatie

Bekijk ook de complete LG 2018 lcd led tv line-up en de LG 2018 oled tv line-up.

 • Delen:

Reacties

 1. WvB22
  29 maart, 2018 om 10:20

  Het zal inderdaad niet echt tot zijn recht komen uit twee stereo speakers van een TV maar de ondersteuning valt wel te prijzen natuurlijk.

 2. frans
  30 maart, 2018 om 9:51

  Zit op mijn reciever Marantz maar de lg oled is verbonden met deze als ik YouTube bekijkt geeft hij het wel door maar blijft een simulatie geen echt 4 K geluid

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.