Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG 2018 Ultra HD Blu-ray speler line-up, met UBK90 en UBK80 modellen

Geschreven door
Geplaatst op16 maart 2018, 10:31 CategorieBlu-ray

LG brengt dit jaar maar twee nieuwe Blu-ray spelers naar Nederland en België, en wel twee Ultra HD Blu-ray spelers. Het gaat om de UBK90 en UBK80. Het topmodel is de UBK90, uitgerust met ondersteuning voor Dolby Vision en twee HDMI-uitgangen. Beide spelers moeten in de lente te koop zijn.

LG 2018 Ultra HD Blu-ray spelers

Zowel de UBK90 als de UBK80 is een Ultra HD Blu-ray speler die we niet tot het hogere segment hoeven te rekenen. LG blijft, net als met de UP970, focussen op betaalbare modellen die wel uitgerust zijn met de belangrijkste features en functies. De UBK90 is eigenlijk een verbeterde versie van de UP970 en wordt dus vanuit de fabriek voorzien van ondersteuning voor Dolby Vision.

LG UBK90

De LG UBK90 is zoals gezegd het vlaggenschip voor 2018. Deze speler ondersteunt een groot aantal schijfformaten, waaronder 4K Ultra HD Blu-ray, Blu-ray, 3D Blu-ray, dvd’s en cd’s. Ook ondersteunt de speler de rec.2020 kleurruimte en HDR-weergave in de vorm van HDR10 en Dolby Vision. Content in lagere resolutie kan opgeschaald worden naar 4K-kwaliteit. Natuurlijk zijn ook streamingdiensten als Netflix en YouTube aan boord, waarmee in 4K en HDR gestreamd kan worden.

Op het gebied van audio is er ondersteuning voor Dolby Atmos, DTS:X, LPCM bitstream, Dolby Digital en DTS HD- en Dolby TrueHD-soundtracks aanwezig. Qua muziek worden AAC en Flac-bestanden in hoge resolutie ondersteund. Daarbij beschikt de speler over twee HDMI-uitgangen (HDMI 2.0 en HDMI 1.4) zodat beeld en audio gescheiden kunnen worden. Ook is er een usb 2.0-poort aanwezig, kun je gebruik maken van de ethernetpoort en is er WiFi aan boord.

LG UBK80

Als je een Ultra HD Blu-ray speler wilt maar geen behoefte hebt aan een tweede HDMI-uitgang en ondersteuning voor Dolby Vision dan is de UBK80 een optie. Dit model is grotendeels gelijk aan de UBK90 maar komt dus zonder Dolby Vision en die extra HDMI-poort, waarmee LG weer een paar tientjes kan besparen. Opvallend is wel dat LG ook de WiFi-functie verwijderd heeft. Je moet het dus doen met de ethernetpoort.

Prijs en beschikbaarheid

De LG UBK90 en UBK80 Ultra HD Blu-ray spelers moeten in de lente van 2018 naar Nederland en België komen voor prijzen van respectievelijk 249 euro en 219 euro.

 • Delen:

Reacties

 1. Raymon
  16 maart, 2018 om 10:57

  De UBK90 is dus, voor zover ik kan zien, precies hetzelfde als de UP970?
  Ik neem wel aan dat ze het probleem met lawaaierige units verholpen hebben.

  • Luc Lefeber
   05 juli, 2019 om 18:27

   Heb de Ubk80 gekocht en het speelt prachtige beeld. Het geluid is ook fantastisch het geeft me echt een cinema gevoel.

 2. hein
  22 maart, 2018 om 22:29

  Komt deze ook met de HDR10+ ondersteuning. Of alleen HDR10.

 3. Luc Lefeber
  05 juli, 2019 om 18:23

  Heb de Ubk80 gekocht en het speelt prachtige beeld. Het geluid is ook fantastisch het geeft me echt een cinema gevoel.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.