Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Gamestreamingdienst Microsoft kan ook naar non-Xbox-apparaten komen’

Geschreven door
Geplaatst op19 maart 2018, 8:54 CategorieGaming

Microsoft bereidt momenteel een gamestreamingdienst voor die bereikbaar zal zijn op allerlei apparaten, dus niet alleen Xbox-consoles. Zo zou je de games op die dienst kunnen spelen op een reguliere computer, maar bijvoorbeeld ook een smartphone of tablet.

Gamestreamingdienst van Microsoft in de cloud

Microsoft werkt momenteel aan een gamestreamingdienst in de cloud die bereikbaar zal zijn op allerlei apparaten, dus niet alleen Xbox-spelcomputers. Deze dienst zou je dan ook kunnen gebruiken op een computer of mobiel apparaat. Het abonnement biedt gamers voor een vast bedrag per maand, dat nog niets is vastgesteld, een catalogus aan. Die games worden dan via het internet gestreamd naar een apparaat. Dit model verschilt met de huidige abonnement Game Pass, waarbij games in hun geheel gedownload moeten worden.

Het idee achter elke streamingdienst is dat wanneer er een degelijk apparaat is met een internetverbinding, het liefst natuurlijk via wifi, dat je er content naartoe kunt streamen. Het is daarom niet gek dat Microsoft een gamestreamingdienst te maken, aangezien daar nog steeds een hoop potentie in zit. Daarnaast is Microsoft van mening dat er straks twee miljard gamers zijn op onze wereldbol, en het bedrijf heeft zichzelf ten doel gesteld al die gamers te bereiken. De gamestreamingdienst moet binnen nu en drie jaar gelanceerd worden.

Lees ook de recensie van de Xbox One X. Check hier ons meest recente game-overzicht.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.