Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Europese Sony televisies krijgen nu eindelijk update voor Dolby Vision

Geschreven door
Geplaatst op30 maart 2018, 10:28 CategorieLcd en led tv's

Eindelijk is het dan zover; diverse tv’s van Sony uit 2016 en 2017 krijgen de nieuwste firmware waarmee Dolby Vision ondersteund wordt. Het heeft maanden geduurd en na de laatste uitrol in de VS werd de update zelfs teruggetrokken, maar vanaf nu kunnen Europese eigenaren van onder meer de ZD9-serie, de XE93-serie, de XE94-serie en de A1 oled tv-serie hun toestel updaten.

Dolby Vision werkt na de update perfect met streamingdiensten als Netflix en Amazon. Echter, het probleem met het signaal via HDMI blijft bestaan. Volgens Sony komt dit doordat sommige Ultra HD Blu-ray spelers een eigen update nodig hebben. Zoals het bedrijf een aantal weken terug toelichtte;

Select Sony TVs will support Dolby Vision with the software update to be rolled out in Europe within February, 2018. After the Sony TV receives the software update, devices with Dolby Vision playback (such streaming media players and UHD Blu-Ray players) that are connected to the Sony TV by HDMI will also require a software update to support Dolby Vision playback through the device. For more info on the timing of an update to a particular player, please contact the player’s manufacturer.

Sony geeft dus aan dat het Dolby Vision profiel binnen deze update van de speler verlangt dat hij een deel van het werk opknapt. Dat moet de speler echter ook ondersteunen. Nu is het goede nieuws dat er gewerkt wordt aan een nieuw Dolby Vision-profiel waarmee ook dit probleem opgelost wordt, maar wanneer die update beschikbaar zal zijn kan Sony nog niet zeggen.

Een overzicht van alle verbeteringen die de nieuwe firmware brengt vind je op de supportpagina van de Japanse fabrikant. De firmware is, met uitzondering van Dolby Vision, beschikbaar voor een groot deel van de in 2016 en 2017 gelanceerde televisies.

 • Delen:

Reacties

 1. Karel
  30 maart, 2018 om 11:10

  Hoe zit het dan met Sony’s blu ray-speler, de UBP X 700 ?

 2. WvB22
  03 april, 2018 om 11:42

  Toch apart dat Sony tegen zoveel problemen aanloopt. Maar ook Dolby mag zich wel even achter de oren krabben. De draagt niet bij aan een positief idee over HDR voor de gemiddeld consument.

 3. Multimediaknaller
  04 april, 2018 om 16:30

  Onze KD-65XD7505 kreeg ook een update, maar ik kon zo niet zien of dat voor DV geldt

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.