Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Cambridge Audio TVB2 (V2) aangekondigd: soundbar met draadloze subwoofer

Geschreven door
Geplaatst op7 maart 2018, 16:05 CategorieLuidsprekers

Het Engelse Cambridge Audio introduceert een nieuwe soundbar genaamd TVB2 (V2). De nieuwe soundbar krijgt standaard gezelschap van een draadloze subwoofer. Wie geen prijs stelt op een AV-receiver maar eenvoudig het geluid van zijn tv wil verbeteren, zou de nieuwe Cambridge Audio TVB2 (V2) op zijn onderzoekslijstje moeten zetten. De soundbar met zijn draadloze subwoofer combineert Brits understatement in design met krachtig geluid.

Dit is de Cambridge Audio TVB2 (V2)

Iedereen een moderne platte televisie bezit, kent het probleem: het beeld van de huidige generatie tv’s is prachtig maar het geluid is op zijn best niet heel slecht. Niet iedereen wil zijn tv-geluid over een stereo-installatie of AV-receiver sturen, of wil dat niet altijd. Een soundbar, al dan niet met een subwoofer, is dan een eenvoudige en vaak ook gunstig geprijsde oplossing om de kwaliteit van het tv-geluid een boost te geven. Net als vele andere fabrikanten speelt het Britse Cambridge Audio in op deze behoefte en heeft daartoe de TVB2 (V2) gelanceerd.

Cambridge Audio gebruikt de technologie van haar topluidsprekers uit de Aeromax-serie in de compacte TVB2 (V2), die standaard wordt geflankeerd door een draadloze subwoofer. De BMR-technologie uit de Aeromax-serie bouwt met fullrange luidsprekers een verbazingwekkend authentiek en levendig stereopodium, aldus Cambridge. Door de brede stralingshoek van de drivers, wordt het geluid gelijkmatig verdeeld in de luisterruimte, zodat zelfs meerdere kijkers op de bank het volle frequentiebereik en stereobeeld van de TVB2 (V2) kunnen waarnemen. Het systeem biedt een hoge spraakverstaanbaarheid in de dialogen, een goede dynamiek en een authentieke weergave, aldus Cambridge Audio.

De Britse fabrikant levert met de soundbar ook een subwoofer mee die draadloos en automatisch verbinding maakt met de soundbar. Hierdoor kan de woofer vrij in de kamer worden geplaatst, eventueel uit het zicht. De driver is naar beneden gericht en de baspoort bevindt zich aan de onderkant. Plaatsing van de subwoofer is daarom niet kritisch.

Met vier verschillende equalizermodi kan het geluidsprofiel van de Cambridge Audio TVB2 (V2) aan de behoefte van de gebruiker worden aangepast. Televisie kijken, film kijken, muziek afspelen of een speciale focus op de stemmen kunnen dus ieder een eigen profiel krijgen.

Aan aansluitingen geen gebrek. Met bluetooth (nfc), hdmi, toslink en een analoge aux-ingang biedt het systeem voldoende mogelijkheden. De drie hdmi 2.0-ingangen ondersteunen 4k, hdr en 3d. Een ir-afstandbediening wordt meegeleverd, maar eventueel kan de afstandbediening van de tv ook worden gebruikt voor de TVB2.

Prijs en releasedatum

De levering van de Cambridge Audio TVB2 (V2) omvat de soundbar, subwoofer, alle benodigde kabels, een afstandsbediening voor het instellen van het systeem en een wandmontageplaat waarop de soundbar kan worden bevestigd. Voor een bedrag van 499 euro wisselt hij van eigenaar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.