Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

BenQ lanceert TK800 4K UHD projector voor de thuisbioscoop

Geschreven door
Geplaatst op9 maart 2018, 13:29 CategorieProjectors

BenQ kondigt de nieuwe thuisbioscoopprojector TK800 aan. Deze nieuwe beamer biedt een 4K UHD-beeldkwaliteit, met ondersteuning voor HDR. Bij de TK800 heeft BenQ zich vooral gericht op wat het bijwonen van grote sportevenementen zo bijzonder maakt. De nieuwe projector is daarom voorzien van speciale modi voor optimale weergave van voetbalwedstrijden en andere sportevenementen.

BenQ TK800

Om 4K UHD-prestaties met 8,3 miljoen pixels te kunnen leveren, maakt de TK800 gebruik van de 0,47 inch Single DMD DLP-technologie. Het kleurenwiel van de TK800 zorgt voor 92% dekking van de Rec.709-kleurruimte. In combinatie met zijn 3000 ANSI lumen helderheid levert hij zo een goede beeldkwaliteit, ook in een omgeving met invallend daglicht, bijvoorbeeld in de woonkamer of ’s avonds op het terras. Met behulp van de duurzame Digital Light Processing-technologie (DLP), die overal ter wereld in 90% van alle digitale bioscopen gebruikt wordt, is de TK800 uitgerust om zonder onderhoud of kwaliteitsverlies ook op lange termijn uiterst nauwkeurige kleuren en scherp gedefinieerde beelden weer te geven.

Voor het overbrengen van de spanning en sensatie van sportevenementen beschikt de projector over een voetbal- en een sportmodus, die de kijker het gevoel moet geven de wedstrijd live bij te wonen. In de voetbalmodus geeft de TK800 bijvoorbeeld beelden weer met natuurlijke huidtinten, terwijl het weelderige groen van het gras beter uitkomt. Tegelijkertijd krijgt de stem van de commentator extra nadruk, zodat die ook duidelijk verstaanbaar is wanneer de menigte in het stadion in luid gejuich uitbarst.

Het voor de BenQ TK800 gebruikte CinemaMaster Audio+ 2 Soundsystem is uitgebreid met een aanmerkelijk breder frequentiebereik en geschikt gemaakt voor weergave in 5 watt. Bovendien wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen als een membraan van aluminium en resonerende klankkamers.

De voorzijde van de witte behuizing van de compacte BenQ TK800 is uitgevoerd in een discreet turquoise metallic look. Automatische keystone-correctie en de 1,2-voudige flexibele zoom moeten ervoor zorgen dat hij eenvoudig en praktisch aan te passen is aan de omstandigheden in elke ruimte.

Prijs en beschikbaarheid

De projector TK800 is vanaf begin april 2018 verkrijgbaar voor een prijs van 1.559 euro incl. btw.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.