Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Apple Music heeft inmiddels 38 miljoen betalende abonnees

Geschreven door
Geplaatst op13 maart 2018, 14:24 CategorieStreamingdiensten

Apple heeft nieuwe cijfers over Apple Music naar buiten gebracht. Music is de muziekstreamingdienst van het bedrijf, dat de concurrentie aangaat met onder meer Spotify, Tidal en Deezer. De dienst heeft nu 38 miljoen betalende klanten. Spotify is en blijft nog steeds marktleider.

Apple Music: 38 miljoen betalende abonnees

Apple Music heeft nu 38 miljoen betalende abonnees. Dat heeft Eddy Cue, verantwoordelijk voor internetdiensten en -software bij Apple, tijdens een praatje tijdens festival SXSW bekendgemaakt. De dienst heeft een groei gerealiseerd van 5,6 procent sinds februari en is met twee miljoen abonnees gestegen. Muziekstreamingdienst Spotify is nog altijd de grootste op de markt van muziekstreamingdiensten met 71 miljoen betalende klanten. Die dienst heeft ook een grote voorsprong gehad, aangezien die al in 2008 werd gelanceerd.

En Spotify heeft ook ongetwijfeld gezorgd voor een situatie waarin mensen het niet meer vervelend vinden om maandelijks voor muziek te betalen; daar pikt Apple nu een graantje van mee. In tegenstelling tot Spotify biedt Apple Music een gratis probeerperiode van drie maanden aan, zodat je kunt zien of de dienst bij je past. Wel heeft Spotify zo nu en dan probeerperiode’s die 99 cent kosten. Beide muziekstreamingdiensten kosten evenveel per maand: 9,99 euro per persoon of 14,99 euro voor een gezin (of groep mensen).

  • Delen:

Reacties

  1. Peter vb
    14 maart, 2018 om 8:40

    Komen nu ook met een videodienst.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.