Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Youtube voor Android TV laat je weer handmatig de video-kwaliteit kiezen

Geschreven door
Geplaatst op26 februari 2018, 13:07 CategorieStreamingdiensten

Sinds vorig jaar heeft YouTube een app voor Android TV waar veel gebruikers erg ontevreden over zijn. App is misschien zelfs een groot woord, want het is in feite een ingepakte web wrapper, zoals dat zo mooi heet. Kijk maar eens op Youtube.com/tv en je hebt dezelfde interface als op je Android TV. Alhoewel het handig is dat Google een universele app gebruikt voor alle smart tv’s en consoles, waren gebruikers erg ontevreden over het verlies van een aantal functionaliteiten.

Veel functies zijn de afgelopen maanden langzaam weer opnieuw geïntroduceerd in de YouTube-app. Een recente server-side-update brengt de mogelijkheid weer terug om handmatig de video-kwaliteit te selecteren. Sinds de vorige grote update was dit niet meer mogelijk, maar werd er automatisch de beste kwaliteit gekozen. Vanaf nu kun je de video-kwaliteit zelf weer kiezen en dit was een functie waar veel gebruikers al maanden om vroegen.

Ook interface kent een paar aanpassingen

Daarnaast is ook de interface aangepakt in de app. Verwacht geen nieuwe functies, maar simpelweg een verschuiving van enkele items en kleine aanpassingen. De abonnementen (YouTube-kanalen die je volgt) worden nu in een grid-layout getoond en ook de zoekpagina heeft een kleine aanpassing gekregen. De onderstaande video toont de aanpassingen in de layout.

Aangezien de update server-side is hoef je geen update te downloaden. Het voordeel van de web wrapper is dat Google zelf aanpassingen kan doen zonder dat gebruikers elke keer een update moeten downloaden. De update is echter nog niet voor iedereen verschenen, dus het is afwachten wanneer de vernieuwde YouTube-app op jouw Android TV zal verschijnen.

 • Delen:

Reacties

 1. HansM
  26 februari, 2018 om 14:11

  Als dat nou ook eens zou kunnen voor Samsung TV’s…..

  Ik vind het echt idioot dat ik een 65″ 4K UHD Samsung TV heb die Youtube uitsluitend in HD kan laten zien. En Samsung simpelweg zegt dat ik dan maar een nieuwe TV moet kopen.

  • Giovanni
   26 februari, 2018 om 21:11

   Hey Hans, wat vreemd. Ik heb ook een Samsung 4k tv (ks9500) en kan op mijn Tv zoeken naar 4k filmpjes in mijn Youtube app eventueel met HDR en ze worden netjes in 4k resolutie afgespeeld.

   • HansM
    27 februari, 2018 om 8:05

    Mijn TV is een UE65HU7500L en ik kan wel zoeken naar die filmpjes en ze worden ook afgespeeld. Maar als je dan in de Youtube stats (voor nerds) kijkt, zie je dat de maximale afspeel resolutie altijd 1920×1080 blijft.

    Als ik via mijn pc die filmpjes op Youtube opzoek en dan download (met 4K Video Downloader) en opsla op het netwerk of een USB harde schijf, kan ik ze wel gewoon op de TV afspelen in volle resolutie.

 2. Frans
  27 februari, 2018 om 16:53

  Op YouTube staan ook HDR filmpjes geeft hij ook netjes aan in beeld. Je moet niet denken dat alles wat er bij 4 K UHD dan ook echt 4 K is vergeet het maar.
  Youtube zou met een aparte app moeten komen met echt 4 K het kan dus wel alleen men wilt het niet, YouTube is ook aan het filteren alles wat er op staat wat niet in hun denk wijze meegaat word geblokt of je wordt gewoon verwijderd ook Google doet er aan mee.
  Dat heet dan een vrij internet nou vergeet het maar SENSUUR IS HET GEWOON.

 3. Gemiti
  11 september, 2018 om 9:04

  Bij mijn tv van 2,5 jaar oud werkt de app youtube ook niet meer. Ik heb nu een Philips tv gekocht en daar werkt hij pwerfect en snel!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.