Youtube voor Android TV laat je weer handmatig de video-kwaliteit kiezen

26 februari 2018 1 Minuut 5 Reacties
youtube

De YouTube-app voor Android TV heeft een update gekregen. Terug van weggeweest is de functie om handmatig de video-kwaliteit te kiezen. Daarnaast geeft de update een verbeterde interface voor abonnementen en de zoekpagina.

Sinds vorig jaar heeft YouTube een app voor Android TV waar veel gebruikers erg ontevreden over zijn. App is misschien zelfs een groot woord, want het is in feite een ingepakte web wrapper, zoals dat zo mooi heet. Kijk maar eens op Youtube.com/tv en je hebt dezelfde interface als op je Android TV. Alhoewel het handig is dat Google een universele app gebruikt voor alle smart tv’s en consoles, waren gebruikers erg ontevreden over het verlies van een aantal functionaliteiten.

Veel functies zijn de afgelopen maanden langzaam weer opnieuw geïntroduceerd in de YouTube-app. Een recente server-side-update brengt de mogelijkheid weer terug om handmatig de video-kwaliteit te selecteren. Sinds de vorige grote update was dit niet meer mogelijk, maar werd er automatisch de beste kwaliteit gekozen. Vanaf nu kun je de video-kwaliteit zelf weer kiezen en dit was een functie waar veel gebruikers al maanden om vroegen.

Ook interface kent een paar aanpassingen

Daarnaast is ook de interface aangepakt in de app. Verwacht geen nieuwe functies, maar simpelweg een verschuiving van enkele items en kleine aanpassingen. De abonnementen (YouTube-kanalen die je volgt) worden nu in een grid-layout getoond en ook de zoekpagina heeft een kleine aanpassing gekregen. De onderstaande video toont de aanpassingen in de layout.

Aangezien de update server-side is hoef je geen update te downloaden. Het voordeel van de web wrapper is dat Google zelf aanpassingen kan doen zonder dat gebruikers elke keer een update moeten downloaden. De update is echter nog niet voor iedereen verschenen, dus het is afwachten wanneer de vernieuwde YouTube-app op jouw Android TV zal verschijnen.

Reacties (5)