Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xbox One X zorgt voor groei van gametak van Microsoft

Geschreven door
Geplaatst op1 februari 2018, 9:41 CategorieGaming

Microsoft heeft de nieuwste kwartaalcijfers uitgebracht. Uit de cijfers blijkt dat de gametak heeft kunnen groeien dankzij de release van de Xbox One X. De omzet is met acht procent gestegen en Microsoft dankt dat geheel aan de krachtigere Xbox One.

Xbox One X laat gametak Microsoft groeien

De Xbox One X, de krachtigere uitvoering van de Xbox One, heeft ervoor gezorgd dat de omzet van de gametak van Microsoft met acht procent heeft kunnen groeien. Dat heeft Microsoft laten weten in het meest recente kwartaalverslag. De tak was goed voor een omzet van 3,1 miljard euro. Ondanks deze mooie cijfers heeft Microsoft niet zo heel veel verdiend aan de console. Het apparaat, dat 4k en hdr ondersteunt, is duurder om te maken dan de reguliere Xbox One, waardoor Microsoft dus minder winst maakt per verkochte spelcomputer.

Ook op het gebied van software is er een groei waargenomen. Microsoft zelf mag dan weinig tot geen exclusieve games uitbrengen, zeker niet in het afgelopen kwartaal, maar over het algemeen kopen gamers wel veel games voor hun console. Xbox Live, de online dienst van Microsoft, groeide ook en heeft nu 59 miljoen actieve gebruikers. Dat is een groei van zeven procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De Xbox One X heeft echter voor een groei van veertien procent gezorgd wanneer je dezelfde vergelijking trekt.

Lees ook de recensie van de Xbox One X.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.