Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Vijf reviews van Hifi.nl die je niet mag missen

Geschreven door
Geplaatst op13 februari 2018, 9:44 CategorieHomecinema Magazine

Het nieuwe jaar is een week of zes oud, mag je dan nog altijd spreken van ‘nieuw’? In ieder geval is het inmiddels ook zes, zeven weken geleden dat we een overzicht van niet te missen reviews van zustersite HiFi.nl plaatsten, dus vandaag weer een nieuw lijstje met 5 leestips: reviews van TEAC, Chord Electronics Poly, Hegel en Sonoma en twee hoofdtelefoondossiers met in totaal 8 verschillende high-end hoofdtelefoons.

Chord Electronics Poly DAC

De Poly zagen we eerst op CES 2017. Dat is al een tijdje geleden, maar het heeft ook lang geduurd voor dit toestel echt helemaal klaar was. Dat is begrijpelijk, want de Poly is vrij uniek en multifunctioneel apparaat. We kunnen zelfs niet op 1-2-3 een vergelijkbaar ding bedenken… De kleine Poly van Chord is een heel slimme uitvinding waarmee je met een compact toestel hoogwaardig kunt luisteren naar muziek. Het maakt een referentie-DAC in zijn klasse tot een volledig draadloos systeem.

Lees de hele review hier

TEAC NR-7CD alleskunner

De NR-7CD is een gloednieuw toestel uit de even nieuwe Reference 7 high-end-lijn van TEAC. Het is een echte alleskunner: een 2 x 100 Watt klasse D-versterker, netwerkspeler, cd-speler en DAC. En dat allemaal in één fraaie retrobehuizing. Het enige wat je moet toevoegen om muziek te beluisteren is een set luidsprekers.

Als eerste telg van de nieuwe Reference 7-reeks bij TEAC maakt de NR-7CD een zeer goede indruk. Door de aanwezigheid van de ingebouwde cd-speler en streaming is het een boeiende totaaloplossing met meer vermogen dan je zou verwachten. Met een USB-klasse B-aansluiting hadden we hem zelfs echt perfect gevonden.

Lees de hele review hier

Hegel H190 stereoversterker

De H190 is een gloednieuwe geïntegreerde versterker van Hegel Music Systems. Gloednieuw betekent hier vooral ‘technisch vernieuwd’, daar het Noorse hifi-bedrijf qua uiterlijk heel standvastig bij minimalistische ontwerpen zweert. De H190 ziet er daarom op eerste zicht niet echt anders uit dan zijn voorgangers, maar intern er is wel wat veranderd en vernieuwd.

De Hegel H190 is een veelzijdig geïntegreerd toestel dat eigenlijk heel dicht bij het ideaal van een transparante, krachtige versterker staat. Het is echt high-end en tegelijkertijd ook geschikt voor het ‘echte’ leven, dankzij streamingopties als Spotify Connect.

Lees de hele review hier

Sonoma Model One

De Model One van Sonoma is een ophefmakende koptelefoon op basis van een verfijnde elektrostatische technologie. Een bijzonder mini- hifi-systeem, dat voor ruim 5.500 euro over de toonbank gaat. Die prijs moeten we wel wat nuanceren, want voor dat geld krijg je een totaalpakket dat naast een fraaie koptelefoon ook een high-end klasse A-versterker en dual-mono DAC omvat.

Lees de hele review hier

Head-fi: 10 high-end hoofdtelefoons getest

We blijven nog even bij hifi voor op je hoofd: naast de bijzondere Sonoma Model One met hoofdtelefoonversterker ging Jamie ook aan de slag met in totaal 8 verschillende headsets in verschillende prijsklassen.

In de eerste week van het jaar zette Jamie uiteen wat je mag verwachten van de Sennheiser HD599, de Philips X2 HR, de Audio-Technica ATH-SR9 en de Denon AH-D7200. Iets recenter werd daar een tweede dossier aan toegevoegd, waarbij het beschikbare budget om aan een hoofdtelefoon te besteden iets werd opgehoogd: de MrSpeakers AEON Flow, de Pioneer SE-Monitor5 en de Focal Elear én Utopia.

Lees het eerste dossier hier en deel twee hier.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.