Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Spotify werkt aan eigen hardware, mogelijk een speaker

Geschreven door
Geplaatst op21 februari 2018, 10:19 CategorieStreamingdiensten

Spotify lijkt te gaan werken aan eigen hardware. Dat is althans de conclusie als we naar de vacatures van de muziekstreamingdienst kijken. Het zou dus zomaar kunnen dat we op termijn een heuse eigen speaker gaan zien.

Op de vacaturewebsite van Spotify is gisteren een vacature voor ‘hardware product operations manager’ verschenen. Daarnaast zien we twee vacatures voor projectmanagers binnen hardwareproductie- en engineering terug. Een samengestelde quote uit de vacatures toont het volgende;

As well as working with partners to deliver the optimal experience, the new employee will manage product vision and contribute in the creation of innovative Spotify experiences via connected hardware.

Wat betekent dit? De kans is groot dat de streamingdienst gaat werken aan een eigen (draadloze) speaker, mogelijk zelfs een variant met spraakbediening zodat de concurrentie met bijvoorbeeld de Google Home, Amazon Echo en de Sonos One aangegaan kan worden. Voor welke spraakassistent Spotify dan kiest is vooralsnog de grote vraag.

Het is natuurlijk ook goed mogelijk dat Spotify werkt aan een complete serie aan hardwareproducten, waaronder bijvoorbeeld hoofdtelefoons of een dedicated Spotify streamer. Deze markt is al overvol maar de muziekstreamingdienst heeft inmiddels een ijzersterke troef in handen in de vorm van een dienst die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Als de hardware ook nog exclusieve toegang tot bepaalde functies van de dienst brengt dan zou de hardware wel eens kunnen slagen.

Voor nu zijn er meer vragen dan antwoorden, maar we houden deze interessante ontwikkeling nauwgezet in de gaten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.