Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Spotify trekt ondersteuning terug van enkele speakers en receivers

Geschreven door
Geplaatst op7 februari 2018, 9:12 CategorieStreamingdiensten

Spotify heeft laten weten dat het de ondersteuning op enkele speakers en receivers heeft teruggetrokken, zoals eerder al aangekondigd werd door het bedrijf. Het betreft hier producten van onder meer Onkyo, Denon, Marantz, Bang & Olufsen, Pioneer en Yamaha.

Spotify-ondersteuning teruggetrokken

Spotify verwijdert de ingebouwde ondersteuning op enkele speakers en receivers, van onder meer Onkyo, Denon, Marantz, Bang & Olufsen, Pioneer en Yamaha. Sommige apparaten verliezen de functie compleet, terwijl andere devices gelukkig de functionaliteit kunnen behouden middels een firmware-update. De producten in kwestie waren voorheen in staat muziek van de muziekstreamingdienst te streamen zonder tussenkomst van een smartphone of tablet. Nu heb je deze (extra) producten dus wel nodig voor je portie muziek.

Brekend nieuws is dit niet, aangezien het bedrijf de verandering maanden geleden al heeft aangekondigd. Destijds werkte alles nog gewoon naar behoren, waardoor er niet of amper naar het nieuws werd omgekeken. Maar nu de ondersteuning her en der wordt verwijderd, lopen de fora van de streamingdienst vol met klachten over het ontbreken van de functie. In een verklaring tegenover The Verge laat Spotify weten dat het verwijderen van de functie te maken heeft met een geüpdatet back-end systeem, waardoor de dingen nu anders werken.

In sommige gevallen moeten fabrikanten een firmware-update uitbrengen voor zo’n speaker, tv of receiver, waardoor de dienst alsnog gebruikt kan worden zoals gebruikers gewend waren; maar dat is dus niet aan Spotify (ook al heeft dat bedrijf ervoor gekozen de boel anders te doen). Ondanks het feit dat de zet maanden geleden is aangekondigd, blijft het toch een vreemd gegeven dat de streamingdienst dit doet. Veel eigenaars van homecinemasets gebruiken hun spullen jarenlang, dus is het jammer dat niet alles werkt zoals geadverteerd.

  • Delen:

Reacties

  1. Martin
    08 februari, 2018 om 22:46

    Deezer blijft hopenlijk normaal doen,franse nuchterheid…

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.