Sony AF8-serie oled tv’s duurder dan A1-serie oled tv’s

12 februari 2018 2 Minuten 3 Reacties
Sony-AF8-oled-tv

Sony heeft deze week in de Verenigde Staten de prijzen van zijn nieuwe AF8-serie oled tv's bekendgemaakt. De nieuwe modellen zijn qua specificaties gelijk aan de A1-serie oled tv's van vorig jaar maar komen met een minder chique design. Opvallend genoeg zijn de modellen wel duurder dan de A1-serie oled tv's, in de VS althans.

Sony heeft dit jaar vijf oled tv’s in het assortiment. De A1-serie, bestaande uit een 55-inch, 65-inch en 77-inch model, en de nieuwe AF8-serie, bestaande uit een 55-inch en een 65-inch variant. De modellen van vorig jaar beschikken over een innovatief design waarbij de tv zonder zichtbare voet in een hoek op een kast gezet kan worden. Dit geeft de tv een chique uiterlijk mee maar voor diegenen die de tv willen ophangen was het design niet zo handig.

De AF8-serie oled tv’s van dit jaar komen met een minimalistische maar zichtbare voet en staan niet meer in een hoek. Dit maakt het volgens Sony eenvoudiger om de tv te plaatsen en op te hangen. Qua overige specificaties zijn de tv’s grotendeels gelijk. De AF8-modellen beschikken echter over twee woofers, waar de A1-modellen over één woofer beschikken. De Japanse fabrikant geeft echter aan dat de audiokwaliteit niet verschilt.

In de VS heeft Sony nu ook prijskaartjes aan de nieuwe oled tv’s gehangen. De 55-inch AF8 oled tv krijgt daar een prijs van 3.000 dollar mee, terwijl het 65-inch model 4.000 dollar gaat kosten. Dat is respectievelijk 200 dollar en 500 dollar meer dan de A1-serie televisies. Natuurlijk gaat het hier om introductieprijzen dus de kans is groot dat Sony de prijzen van de A1-modellen dit jaar verder verlaagt zodat ze onder de AF8-serie uitkomen. De prijzen voor de Nederlandse en Belgische markt zijn nog niet bekendgemaakt.

Lees ook onze review van de Sony A1-serie oled tv. Lees ook onze Sony AF8-serie review.

Reacties (3)