Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung ontkent te werken aan oled tv’s, kondigt wel microLED tv aan

Geschreven door
Geplaatst op24 februari 2018, 9:49 CategorieOled tv's

Eerder deze week verscheen het gerucht dat Samsung weer zou werken aan oled tv’s, genaamd qd-oled tv’s. Een zeer interessante ontwikkeling, maar volgens de Koreaanse fabrikant niet op de waarheid gebaseerd.

Samsung reageert vandaag op de geruchten van eerder deze week. Han Jong-hee, voorzitter van Samsungs Visual Display-divisie, laat weten dat de geruchten absoluut niet waar zijn. In plaats daarvan geeft Han Jong-hee aan dat de Koreaanse fabrikant zich blijft focussen op QLED, een combinatie van lcd led en een quantumdotlaag.

Dit jaar komt daar echter een nieuwe beeldtechniek bij; microLED. Deze techniek maakt gebruik van minuscule leds die individuele pixels zijn en geen achtergrondverlichting nodig hebben. Han Jong-hee geeft aan dat Samsung in augustus van dit jaar zijn eerste microLED televisie voor consumenten op de markt brengt. Dit model heeft een formaat van 146-inch en krijgt The Wall als naam mee.

Vooralsnog is niet duidelijk wat Samsung voor deze tv gaat vragen maar kijkend naar het formaat en de nieuwe techniek zal deze tv niet voor de gemiddelde consument weggelegd zijn. Voordat microLED echter interessant is voor de gemiddelde consument moet Samsung het eerst voor elkaar krijgen de leds zo klein te maken zodat de techniek ook voor televisies met een kleinere beelddiagonaal gebruikt kunnen worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.