Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

PS4 76 miljoen keer verkocht, maar is mogelijk over hoogtepunt heen

Geschreven door
Geplaatst op5 februari 2018, 9:16 CategorieGaming

De Sony PlayStation 4, in al zijn versies, is nu ongeveer 76 miljoen keer verkocht, maar het idee leeft dat de console nu over z’n hoogtepunt heen is. Tijdens de afgelopen kerstperiode is de spelcomputer negen miljoen keer verkocht, tegenover 9,7 miljoen keer in 2016.

‘Verkoop PlayStation 4 over hoogtepunt heen’

De Sony PlayStation 4 wordt gezien als de ‘winnaar’ van de huidige consolegeneratie, voornamelijk in de strijd tegen de Xbox One. Maar dat betekent niet dat de console zijn aanhoudende goede verkoopresultaten kan blijven vasthouden — op een gegeven moment heeft iedereen wel een PS4 die een PS4 wilde hebben. Dat blijkt ook uit de meest recente kwartaalcijfers van Sony: de verkoop van de populaire spelcomputer en mediaspeler neemt ietwat terug. Dit jaar werd de console negen miljoen keer verkocht tijdens kerst, tegenover 9,7 miljoen in 2016.

Geschat wordt dat de PlayStation 4 inmiddels 76 miljoen keer is verkocht. Daarmee evenaart de console bijna het succes van de PlayStation 3, die in totaal tachtig miljoen keer over de toonbank ging. De PS3 deed er echter zeven jaar over dat aantal te bereiken, terwijl de PS4 nu vier jaar op de markt is. Hoewel de daling an sich niet heel vreemd is, is het wel vreemd als je kijkt naar de PS4 Pro. Die console is nog niet zo heel lang te koop, maar kan het tij dus niet keren. Mogelijk ziet niet iedere gamer de waarde van een mid-cycle upgrade in. • Delen:

Reacties

 1. Frans
  05 februari, 2018 om 18:20

  Ik ben geen gamer. Dat zal ook wel is ineen storten want als het afneemt begrijp ik dat.
  En er zijn er veel met zo n consol P 4 die er ook geen bluerays film mee kijken.
  Als je een beetje kwaliteit film wil zien koop dan een oppo 203 UHD spelers.
  Top en beter kan het niet.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.