Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic kondigt premium DP-UB9004 Ultra HD Blu-ray speler aan

Geschreven door
Geplaatst op13 februari 2018, 17:40 CategorieBlu-ray

Begin dit jaar introduceerde Panasonic tijdens CES 2018 drie nieuwe Ultra HD Blu-ray spelers voor de Nederlandse en Belgische markt. Vandaag voegt de Japanse fabrikant nog een model aan de 2018 line-up toe; de DP-UB9004, in België de DP-UB9000.

Panasonic DP-UB9004 Ultra HD Blu-ray speler

De Panasonic DP-UB9004 verschijnt pas in het najaar in ons land maar het is wel een speler om naar uit te kijken. Het is de opvolger van de DMP-UB900, één van de eerste premium UHD spelers van het merk. Panasonic heeft naar eigen zeggen flink uitgepakt met het nieuwe model.

De DP-UB9004 is een een universele AV-speler, die zowel HDR10+– als Dolby Vision- technologie ondersteunt en Ultra HD Blu-ray-, Video-on-Demand- (VOD) en USB- content weergeeft. Daarbij beschikt de speler, net als de andere modellen in de line-up, over de Hollywood Cinema Experience (HCX) processor voor een betere beeldverwerking. En, ook het THX-certificaat is voor de nieuwe speler weer uit de kast getrokken.

Hoewel de beeldkwaliteit volgens Panasonic uitmuntend is, zet het bedrijf met name in op de audiokwaliteit. Dit is te danken aan de analoge audiocircuits, zoals een speciale audiovoeding, een krachtige D/A-converter en gebalanceerde XLR-uitvoer. De UB9004 heeft een nieuw, vibratie-reducerend frame dat zeer stijf is en een laag zwaartepunt heeft.

De UB9004 ondersteunt analoog 7.1-kanaals geluid voor een directe verbinding met een home cinema-systeem. Daarnaast is de aansluiting van de UB9004 verguld om oxidatie te voorkomen en een goede signaalgeleiding te garanderen.  Naast de traditionele WAV/FLAC/MP3/AAC/WMA-formaten kunnen ook DSD- (11,2 MHz/ 5,6 MHz/ 2,8 MHz) en ALAC- en AIFF- muziekbestanden worden weergegeven.

De Ultra HD Blu-ray-spelers voor 2018 van Panasonic ondersteunen stembediening via Google Assistant en Amazon Alexa. Er hoeft alleen maar tegen een bestaand apparaat dat Google Assistant of Amazon Alexa ondersteunt gesproken te worden om een film vooruit te spoelen of te pauzeren. Een afstandsbediening is daarbij niet nodig.

Prijs en beschikbaarheid

De Panasonic DP-UB9004 (in België de DP-UB9000) moet vanaf het najaar te koop zijn. De prijs is nog niet bekendgemaakt.

Bekijk ook de Panasonic 2018 lcd led tv line-up.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  13 februari, 2018 om 18:14

  Test nog een keer om te zien of hij alles wel doet.

 2. frans
  14 februari, 2018 om 9:31

  Foto hij heeft wel wat weg van de de oppo 203

 3. Hermen
  25 februari, 2018 om 12:20

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.