Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Optoma UHD300X: betaalbare 4K HDR projector

Geschreven door
Geplaatst op20 februari 2018, 17:40 CategorieProjectors

Als je op zoek gaat naar een projector die voorzien is van de nieuwste standaarden en technieken dan moet je vaak rekening houden met een flinke prijs. Toch zien we dat projectoren langzaam aan zakken in prijs, en Optoma neemt met de UHD300X het voortouw.

Optoma UHD300X met 4K en HDR

Optoma lanceert de UHD300X, een 1.399 euro kostende projector die beelden in de 4K-resolutie en met ondersteuning van high dynamic range op je scherm projecteert. De beamer beschikt over twee HDMI-ingangen met HDCP 2.2 ondersteuning waarmee HDR-content afgespeeld kan worden. Een USB-poort maakt het mogelijk een HDMI-dongle als de Chromecast of Amazon Fire TV Stick te koppelen.

Optoma belooft dat dankzij de verticale lens-shift projectie een koud kunstje is, en belooft daarbij een nagenoeg perfecte kleurweergave dankzij de Rec.709-standaard. De projector, gebaseerd op de DLP-technologie, heeft een contrastratio van 250.000:1, een helderheid van 2.200 Ansi Lumens en een lamp met een levensduur van 10.000 uur. Ook is het apparaat voorzien van 10 Watt stereospeakers, maar dat is dan ook het minst indrukwekkende aan deze beamer.

De UHD300X moet binnenkort in Nederland verschijnen voor een prijs van 1.399 euro.

Meer informatie

Lees ook ons uitgebreide achtergrondartikel over de installatie en plaatsen van een projector.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.