Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nvidia Shield TV zal dit jaar van Android Oreo-update worden voorzien

Geschreven door
Geplaatst op1 februari 2018, 9:53 CategorieMediaspelers

Nvidia heeft laten weten dat de Nvidia Shield TV dit jaar van Android Oreo wordt voorzien. Dat de update zo lang op zich laat wachten heeft echter een goede reden. Het bedrijf is namelijk niet tevreden met Oreo in zijn huidige staat, waardoor het één en ander wordt aangepast.

Android Oreo-update voor Nvidia Shield TV komt eraan

Sinds de release van Android TV is het platform niet heel veel veranderd. Tijdens de afgelopen I/O-conferentie van Google heeft het bedrijf echter veranderingen aangekondigd, maar televisie- en settopboxmakers hebben tot op heden nog maar weinig bekendgemaakt over de Android Oreo-update voor het platform. Nvidia breekt die stilte nu en laat weten dat de update onderweg is en dat er een goede reden is dat die zo lang op zich laat wachten. De fabrikant is namelijk niet helemaal tevreden met de veranderingen van Google.

Nvidia en Google werken daarom nu samen aan de interface van Android TV. Dit is geen vreemde zet; Nvidia en Google hebben in het verleden vaker aan het verbeteren van Android TV gewerkt. Daarnaast vindt Nvidia het rot dat de veranderingen ervoor zorgen dat app-ontwikkelaars gedwongen worden hun apps te updaten, zodat Oreo beter ondersteund kan worden. Daardoor treedt er dus vertraging op: app-makers wachten met updaten, vanwege al dat extra werk, en tv- en mediaspelermakers vinden het tot die tijd de moeite niet waard.

Helaas heeft Nvidia nog niet laten weten wanneer Android Oreo precies naar de Nvidia Shield TV komt.

 • Delen:

Reacties

 1. frans
  02 februari, 2018 om 9:07

  Android tv is waardeloos

  • Jasper
   18 februari, 2018 om 5:28

   Goed onderbouwd Frans

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.