Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

NAD introduceert T 777 v3 av-versterker met Dolby Atmos en DIRAC Live

Geschreven door
Geplaatst op21 februari 2018, 14:25 CategorieReceivers

NAD heeft vandaag zijn nieuwste av-versterker aangekondigd. Het bedrijf komt met de T 777 v3, een volledige uitgeruste versterker met onder meer Dolby Atmos, 4K Ultra HD (60p/4:4:4) video pass-through, Dirac Live (lite version) en BluOS high-res multiroom audio.

Ten opzichte van de T 758 v3 biedt de T 777 v3 meer vermogen (6x 80 Watt FDP, 7×140 Watt FTC, 160 Watt/8Ω IHF dynamisch vermogen) en komt het nieuwe model met zes HDMI-ingangen en twee HDMI-uitgangen. Alle ingangen zijn HDMI 2.0- 4K- en HDCP 2.2-compatibel. Eén van de uitgangen voldoet aan de HDMI 2.0-standaard, terwijl de ander een HDMI 1.4-variant betreft.

Dankzij ondersteuning voor het BluOS wireless multi-room ecosystem is het mogelijk om hi-res audio, Internet radio, en populaire muziekstreamingdiensten naar je receiver te streamen. Bediening kan plaatsvinden middels een smartphone, tablet of desktop. De netwerkverbinding (en dus ook BluOS/Bluesound) kan tevens bekabeld plaatsvinden en naast de hoofdzone heeft de versterker de mogelijkheid om drie extra zones van geluid te voorzien, mits hier extra eindversterkers aan toegevoegd worden. De versterker is voorzien van een Modular Design Construction. Dit betekent dat digitale audio- en videocircuits op vervangbare modules geplaatst zijn waardoor je de versterker eenvoudig kunt upgraden wanneer er in e toekomst bijvoorbeeld nieuwe digitale standaarden geïntroduceerd worden.

De nieuwe NAD av-versterker is uitgerust met DIRAC Live Room Correction software, het digitale room correctiesysteem. DIRAC Live meet de akoestische prestaties van het systeem binnen de luisterruimte en optimaliseert aan de hand van de data het niveau van de weergave. De T 777 v3 is uitgerust met de Lite versie, met de optie om tegen bijbetaling te kiezen voor de volledige versie (DIRAC Live Full). De netwerkverbinding via de UTP aansluiting maakt het voor de T 777 v3 ook mogelijk om toekomstige firmware updates automatisch te ontvangen.  Zo kan bijvoorbeeld de DIRAC Live software langs deze weg worden binnengehaald.

De NAD T 777 v3 heeft een prijs van 2.799 euro meegekregen en moet binnen enkele weken te koop zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.