Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG lost probleem met verhoogde zwartwaarden Dolby Vision deels op

Geschreven door
Geplaatst op15 februari 2018, 11:39 CategorieOled tv's

Het zit Dolby niet mee de laatste tijd. Er duiken steeds meer klachten over Dolby Vision op onder andere tv’s op en dat werkt niet mee in de acceptatie en implementatie van de HDR-standaard. Ook gebruikers van LG oled tv’s hebben last van een inmiddels bekend probleem; verhoogde zwartwaarden. LG heeft nu echter een update uitgerold die het probleem deels verhelpt.

Gebruikers van LG oled tv’s klagen al een tijdje over verhoogde zwartwaarden gedurende sommige scenes wanneer Dolby Vision-content via HDMI afgespeeld wordt. Dolby heeft erkend dat er een probleem is en beloofde enige tijd geleden met een oplossing te komen voor alle tv-fabrikanten. LG is nu één van de eerste die een update voor dit probleem uitbrengt, al is het vooralsnog alleen voor de 2017 oled-modellen.

Gebruikers melden nu na het installeren van de update dat het probleem grotendeels opgelost is. Zwarte balken rondom het beeld blijven echt zwart maar de ondertiteling zorgt er bij sommige gebruikers voor dat de helderheid in een scene kan fluctueren. Waar het probleem zit is niet duidelijk. Mogelijk hebben alleen gebruikers met een Apple TV hier last van. Het is dus een eerste stap in de goede richting maar al met al absoluut geen goede zaak voor Dolby.

 • Delen:

Reacties

 1. frans
  16 februari, 2018 om 10:10

  Ik heb nergens last van op mijn LG oled mooi beeld in 4k top tv

 2. Eric van Baal
  19 februari, 2018 om 6:28

  Ik zie nog nergens de update? Meer mensen?

 3. Mike
  14 mei, 2019 om 19:56

  Hoe zet je dolby vision aan ?

  • Maurice
   03 mei, 2020 om 20:08

   Door minimaal 1400 euro voor een LG oled tv neer te tellen. Prachtig beeld heb je wel dan. Als de bron Dolby Vision is dan zal deze tv dat automatisch weergeven, daar hoef je niets voor “aan” te zetten.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.