Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘LG komt in september met eerste microLED televisie’

Geschreven door
Geplaatst op24 februari 2018, 10:21 CategorieLcd en led tv's

LG komt in september met zijn eerste microLED televisie. Dat is althans als we een recent artikel van Business Korea mogen geloven. De tv zou nog groter zijn dan de 146-inch The Wall die Samsung begin dit jaar aangekondigd heeft.

MicroLED is sinds begin dit jaar een veelbesproken onderwerp, met name dankzij de introductie van The Wall door Samsung. Deze 146-inch tv maakt gebruik van minuscule leds die tevens elk een individuele pixel zijn waardoor er geen achtergrondverlichting nodig is. MicroLED tv’s bestaan uit modules van een specifiek aantal leds waardoor ze uitgebouwd kunnen worden en verschillende beeldverhoudingen kunnen aannemen. Omdat het produceren van een minuscule led een grote uitdaging is, is een beelddiagonaal van 146-inch momenteel nog de minimale grote om een fatsoenlijke resolutie te kunnen verwezenlijken.

Samsung heeft deze week bevestigd in augustus met zijn eerste 146-inch microLED televisie voor consumenten te komen. LG zou volgens een artikel van de Business Korea in september volgen, met een model dat nog wat groter is. Opvallend is dat de tv door LG Electronics en niet door LG Display gepresenteerd zou moeten worden. Dat betekent dat het model gericht zou zijn op de consument.

De verwachting is dat we tijdens IFA 2018, een grote beurs in Berlijn, meer van beide fabrikanten te zien en te horen krijgen.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  24 februari, 2018 om 17:14

  Peperdure tv word dat dus niet echt voor de consument ja met veel zwart geld.

  • H.Zuidema
   09 maart, 2018 om 19:40

   Koop je Ole bij Hofma beeld en geluid te Drachten heeft zeer scherpe prijzen dan waar anders ook.
   Ik heb er de OLED LGE7N gekocht voor 1.999

 2. Kevin
  27 februari, 2018 om 23:20

  146 inch ? Hoe zo alles voor de rijken belachelijk dit zeg. Ben van 47 naar 43 gaan vindt dat al te groot niet fijn kijken helft van woningen heeft kleine woonkamer 47 inch kijk je je al bind en scheel op. Had liever nieuwe gehad zonder smart heb ik nu ook maar is er niet zonde hoef geen Spy cam en alles in me tv te hebben onzin allemaal en ben pas 28 ik geef er niks om smart gedoe

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.