‘LG komt in september met eerste microLED televisie’

24 februari 2018 1 Minuut 3 Reacties
Samsung-The-Wall-microled-1

LG komt in september met zijn eerste microLED televisie. Dat is althans als we een recent artikel van Business Korea mogen geloven. De tv zou nog groter zijn dan de 146-inch The Wall die Samsung begin dit jaar aangekondigd heeft.

MicroLED is sinds begin dit jaar een veelbesproken onderwerp, met name dankzij de introductie van The Wall door Samsung. Deze 146-inch tv maakt gebruik van minuscule leds die tevens elk een individuele pixel zijn waardoor er geen achtergrondverlichting nodig is. MicroLED tv’s bestaan uit modules van een specifiek aantal leds waardoor ze uitgebouwd kunnen worden en verschillende beeldverhoudingen kunnen aannemen. Omdat het produceren van een minuscule led een grote uitdaging is, is een beelddiagonaal van 146-inch momenteel nog de minimale grote om een fatsoenlijke resolutie te kunnen verwezenlijken.

Samsung heeft deze week bevestigd in augustus met zijn eerste 146-inch microLED televisie voor consumenten te komen. LG zou volgens een artikel van de Business Korea in september volgen, met een model dat nog wat groter is. Opvallend is dat de tv door LG Electronics en niet door LG Display gepresenteerd zou moeten worden. Dat betekent dat het model gericht zou zijn op de consument.

De verwachting is dat we tijdens IFA 2018, een grote beurs in Berlijn, meer van beide fabrikanten te zien en te horen krijgen.

Reacties (3)