LG brengt Dolby Vision-update UP970 nu definitief uit

06 februari 2018 1 Minuut 11 Reacties
LG_UP970_Front

Het heeft even geduurd voordat alle zaakjes op orde waren maar de Dolby Vision-update voor de LG UP970 Ultra HD Blu-ray speler is nu eindelijk beschikbaar. De update werd in augustus van vorig jaar al eens uitgerold maar door diverse bugs snel weer ingetrokken. De bugs zijn volgens LG dan ook opgelost.

Bezitters van een LG UP970 Ultra HD Blu-ray speler kunnen hun speler nu automatisch laten updaten en daarmee ondersteuning voor Dolby Vision activeren. Zowel via Netflix als via Ultra HD Blu-ray discs wordt het HDR-formaat van Dolby nu volledig ondersteund. Ook ondersteuning voor YouTube in HDR is na de update aanwezig. Natuurlijk moet de speler voor de Dolby Vision-weergave wel aan een tv gekoppeld worden die ook ondersteuning biedt.

De UP970 is de eerste Ultra HD Blu-ray speler van LG en kan dus Ultra HD Blu-ray discs afspelen. Het model beschikt over ondersteuning voor HDR-weergave, in de vorm van HDR10 en Dolby Vision. De laatstgenoemde standaard zien we ook op de high-end tv’s van het bedrijf terug. Verder komt de speler met een ethernetpoort, twee hdmi 2.0a-uitgangen voor het scheiden van audio en video en ondersteuning voor HDCP 2.2. Ook is WiFi aanwezig voor een draadloze verbinding met het thuisnetwerk en krijg je toegang tot diverse apps, waaronder de streamingdiensten van Netflix en Amazon.

Lees ook meer over wat high dynamic range precies is en lees onze review van de LG UP970 Ultra HD Blu-ray speler.

Update: Oplettende lezer Raymon laat in een reactie hieronder weten dat mensen die regio B-Blu-Rays of regio 2-DVDs met deze speler willen afspelen beter niet kunnen updaten. De update zou er namelijk voor zorgen dat de speler op regio A komt te staan.

Update 2: LG heeft de update weer ingetrokken… Naast bovenstaand probleem zou Dolby Vision na de update op Netflix altijd geforceerd worden.

Reacties (11)