Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG brengt Dolby Vision-update UP970 nu definitief uit

Geschreven door
Geplaatst op6 februari 2018, 17:36 CategorieBlu-ray

Het heeft even geduurd voordat alle zaakjes op orde waren maar de Dolby Vision-update voor de LG UP970 Ultra HD Blu-ray speler is nu eindelijk beschikbaar. De update werd in augustus van vorig jaar al eens uitgerold maar door diverse bugs snel weer ingetrokken. De bugs zijn volgens LG dan ook opgelost.

Bezitters van een LG UP970 Ultra HD Blu-ray speler kunnen hun speler nu automatisch laten updaten en daarmee ondersteuning voor Dolby Vision activeren. Zowel via Netflix als via Ultra HD Blu-ray discs wordt het HDR-formaat van Dolby nu volledig ondersteund. Ook ondersteuning voor YouTube in HDR is na de update aanwezig. Natuurlijk moet de speler voor de Dolby Vision-weergave wel aan een tv gekoppeld worden die ook ondersteuning biedt.

De UP970 is de eerste Ultra HD Blu-ray speler van LG en kan dus Ultra HD Blu-ray discs afspelen. Het model beschikt over ondersteuning voor HDR-weergave, in de vorm van HDR10 en Dolby Vision. De laatstgenoemde standaard zien we ook op de high-end tv’s van het bedrijf terug. Verder komt de speler met een ethernetpoort, twee hdmi 2.0a-uitgangen voor het scheiden van audio en video en ondersteuning voor HDCP 2.2. Ook is WiFi aanwezig voor een draadloze verbinding met het thuisnetwerk en krijg je toegang tot diverse apps, waaronder de streamingdiensten van Netflix en Amazon.

Lees ook meer over wat high dynamic range precies is en lees onze review van de LG UP970 Ultra HD Blu-ray speler.

Update: Oplettende lezer Raymon laat in een reactie hieronder weten dat mensen die regio B-Blu-Rays of regio 2-DVDs met deze speler willen afspelen beter niet kunnen updaten. De update zou er namelijk voor zorgen dat de speler op regio A komt te staan.

Update 2: LG heeft de update weer ingetrokken… Naast bovenstaand probleem zou Dolby Vision na de update op Netflix altijd geforceerd worden. • Delen:

Reacties

 1. Raymon
  06 februari, 2018 om 17:44

  Saillant detail: de update maakt van elke regio B speler ook een regio A speler! Weer een faulty update dus, maar deze keer een die afhankelijk van je wensen ook gunstig kan zijn.
  Zie mijn en andermans bevindingen:
  https://gathering.tweakers.net/forum/list_message/54174743#54174743
  https://www.avforums.com/threads/owners-thread-for-lg-up970-4k-blu-ray-player-includes-dolby-vision.2092702/page-36

  • Martijn Chel
   06 februari, 2018 om 17:45

   Goed dat je het meldt, dankjewel.

   • Raymon
    06 februari, 2018 om 18:22

    Misschien handig om in het nieuwsbericht te vermelden dat mensen die regio B Blu-Rays of regio 2 DVDs met deze speler willen afspelen beter niet kunnen updaten?

  • john
   06 februari, 2018 om 19:49

   thx voor de tip!

 2. WvB22
  06 februari, 2018 om 21:14

  Zitten nog twee foutjes in. Netflix wordt alles geforceerd in Dolby Vision afgespeeld, ook SDR content (beetje zoals AppleTV in het begin maar dan met 0,0 eigen controle…) en de ‘crushed blacks’ bij bepaalde UHD discs is ook niet opgelost (maar die bug schijnt door Dolby opgelost te moeten worden met firmware updates van de Tv’s).

 3. Frans
  07 februari, 2018 om 0:27

  Op de oppo werkt het wel ik heb transformers de laatst deel 5 en the dark tower die is ook dolby visioen. Je ziet echt verschil met hdr.
  Er zijn al meer films dolby vision.

  • sir oled
   07 februari, 2018 om 8:48

   Er is een verschil maar zeker geen dag en nacht dus verwaarloosbaar, Dolby Vision komt alleen tot zijn recht op 12 bit panelen en in de animatie sector. De rest is vooral Dolby Vision marketing , hype’s creëren en verkoopcijfers opkrikken . Op uhd disks wordt de de Dolby vision layer gewoon bovenop de hdr versie geperst dus software matig. Hdr versie dient nog altijd als basis.

 4. Roy
  07 februari, 2018 om 11:03

  De update is inmiddels weer terug getrokken door LG net als in augustus.
  Inderdaad bugs zoals geen regio 2 dvd’s kunnen spelen en netflix alles geforceerd dolby vision.

 5. WvB22
  07 februari, 2018 om 15:14

  Het is echt om te janken deze soap rondom de firmware updates van deze speler. Wilde net vanavond updaten. Hopelijk een eenvoudige fix mogelijk. Maar LG faalt wel behoorlijk met deze updates.

 6. Raymon
  08 februari, 2018 om 14:54

  De update is weer terug, deze keer kun je veilig updaten. Je regio blijft B, of wordt weer terug gezet naar B als de vorige update hem naar A had gezet. Enige issue schijnt nog te zijn dat de Netflix app alles in DV toont, dus ook SDR content.

 7. Roy
  13 februari, 2018 om 19:03

  Ten opzichte van de update van 8 februari is de update gister weer terug gekomen aangezien de update van 8 februari wel weer regio b aan kon maar wel de bug dat netflix alles in dolby vision aan gaf, dit is nu ook opgelost en alles werkt nu naar behoren.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.