Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Google werkt aan gamestreamingdienst en eigen spelcomputer’

Geschreven door
Geplaatst op8 februari 2018, 9:09 CategorieGaming

Als we de geruchten mogen geloven dan werkt Google momenteel aan een eigen gamestreamingdienst en spelcomputer, vergelijkbaar met de Nvidia Shield. De game zouden dan vanaf een externe server worden afgespeeld en gespeeld worden met een speciale controller.

Eigen spelcomputer en gamestreamingdienst van Google – gerucht

The Information meldt woensdagavond Nederlandse tijd dat Google achter de schermen werkt aan een eigen gamestreamingdienst en spelcomputer. Het project zou voorlopig de naam Yeti dragen en vergelijkbaar zijn met PlayStation Now van Sony en GeForce Now van Nvidia. Gebruikers met een abonnement zouden games kunnen streamen vanaf een externe server. Die dienst zou dan werken met een speciale console en controller die door Google gemaakt wordt. Google heeft de plannen vooralsnog niet bevestigd.

De Yeti zou al in verschillende vormen zijn getest. In één testversie zou de dienst hebben gewerkt met de Google Chromecast. Ook zou er al een console hebben bestaan die draaide op Android, maar dat project zag het daglicht nooit door afnemende interesse van hooggeplaatste medewerkers. Ondertussen zou Google wel in gesprek zijn gegaan met ‘top-tier’ game-ontwikkelaars, maar er worden geen voorbeelden van studio’s of games genoemd. Het wachten is nu totdat Google zelf iets naar buiten brengt over de gamestreamingdienst of console.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.