Gerucht: Sonos werkt aan soundbar met HDMI 2.1

07 februari 2018 1 Minuut 1 Reacties
Sonos-Playbase-5

Op Reddit is een bericht opgedoken waarin een voormalig werknemer van Sonos de plannen voor een nieuwe soundbar uit de doeken doet. Nu is dat nog niet zo bijzonder. Wat wel bijzonder is, is dat Sonos bij het nieuwe model eindelijk voor HDMI zou kiezen, en dan zelfs voor HDMI 2.1.

Sonos mini soundbar in aantocht

Volgens het Reddit-bericht – waarvan overigens niet gezegd kan worden of het echt waar is en bovendien is het reeds verwijderd – komt Sonos later dit jaar met een ‘mini soundbar’. Het apparaat zou voortborduren op de multiroom-strategie van het bedrijf maar voor de verandering voorzien zijn van een HDMI-poort.

Tot nu toe heeft Sonos HDMI links laten liggen, met als belangrijkste reden dat dit het gebruiksgemak zou vergroten. Een product met HDMI op de markt brengen zou er daarnaast volgens het bedrijf voor zorgen dat het product niet futureproof is en er dus om het jaar een nieuwe versie uitgebracht moet worden.

HDMI 2.1 met eARC

Nu HDMI 2.1 in aantocht is zou Sonos van gedachten veranderd zijn. HDMI 2.1 brengt namelijk onder meer eARC (enhanced Audio Return Channel) waarmee dankzij een grotere bandbreedte losless audioformaten als Dolby Atmos en DTS:X door de tv uitgestuurd kunnen worden naar een compatibel product. Dit is niet mogelijk middels andere digitale audio-aansluitingen.

Het eerste product dat hiervan voorzien zou worden is een mini soundbar, die dit jaar al op de markt zou moeten verschijnen. Natuurlijk is er niks bevestigd door Sonos zelf maar wij zien het in ieder geval graag gebeuren. De verwachting is dat de eerste producten met HDMI 2.1 eind dit jaar of begin 2019 op de markt verschijnen.

Reacties (1)