Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Filmbeoordeling: Stephen King’s It op Blu-ray

Geschreven door
Geplaatst op7 februari 2018, 12:34 CategorieFilms

Om hardware testen hebben ook wij natuurlijk content nodig. We zien dan ook veel nieuwe films voorbij komen, zowel op streamingdiensten als op Blu-ray. De komende tijd kijken we op onregelmatige basis naar de nieuwste films, maar dan niet zozeer op het gebied van verhaallijn en acteerprestaties maar op het gebied van beeldkwaliteit en audiokwaliteit.

Stephen King’s It op Blu-ray

Eén van de laatste films waarmee we onze bioscoop met testapparatuur flink getest hebben is de Blu-ray van It. Deze verfilming van het boek van Stephen King draait om een serie gruwelijke kindermoorden in het plaatsje Derry. De moorden zijn het werk van een onaardse kracht, die zich kan manifesteren als angsten, maar meestal de vorm van de clown Pennywise aanneemt. Volwassenen kunnen hem echter niet zien en dus is het aan een groepje van zeven jonge buitenbeentjes (met onder anderen Finn Wolfhard uit Stranger Things) om hem tegen te houden. Het boek van Stephen King kreeg aan het begin van jaren negentig al eens een tv-verfilming, toen met Tim Curry als Pennywise. In de bioscoopversie wordt het personage gespeeld door Bill Skarsgard, die we onder meer kennen van de Netflix-serie Hemlock Grove.

De Blu-ray uitgave van It werd door Warner Bros voorzien van een Dolby Atmos-track. Ook zijn er verschillende featurettes op het schijfje aanwezig. In Pennywise Lives! zien we hoe Skarsgard zich transformeert tot de clown, in The Loser’s Club praten de jonge acteurs over hun tijd op de set en in Author of Fear vertelt Stephen King over de oorsprong van het verhaal en de creatie van Pennywise. Tot slot zijn er nog elf verwijderde en verlengde scènes die niet in de bioscoop te zien waren.

Beoordeling

Wij zijn experts op het gebied van hardware en kijken naar hoe de hardware in combinatie met de content voor de ultieme homecinema-ervaring zorgt. Voor het verhaal en de acteerprestaties hoef je dus niet bij ons te zijn. Wij beoordelen een film puur en kort op het gebied van audio en beeld. Wel kan ik zeggen dat we bij It, mede dankzij met name de audiokwaliteit, de gehele film gespannen tegen de bankleuning gedrukt bekeken hebben.

Audiotrack: Dolby Atmos
Beoordeling: 4/5 sterren
Motivatie: Een zeer overtuigende audio-track met angstaanjagende effecten die overal in de ruimte opduiken. Dolby Atmos wordt volledig ingezet om deze horrorfilm optimaal tot zijn recht te laten komen.

Beeld: Full HD (geen HDR, geen 4K)
Beoordeling: 3/5 sterren
Motivatie: Helaas hebben we niet de Ultra HD-versie gekregen en juist die versie had mede dankzij HDR wel een extra impact kunnen bieden. De overall beeldkwaliteit van de Full HD-versie is echter zeer goed.

Extra’s: Interviews, extra scenes, creatie, etc.
Beoordeling: 4/5
Motivatie: Leuke extra’s waarmee je ook meegenomen wordt naar de oorsprong van het verhaal. Daarbij is een kijkje achter de schermen altijd indrukwekkend.

Overall beoordeling: 3.5/5 sterren

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.