Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Disney neemt geen grote risico’s met eigen videostreamingdienst’

Geschreven door
Geplaatst op9 februari 2018, 10:01 CategorieStreamingdiensten

Er zijn geruchten verschenen over de videostreamingdienst van Disney. Zoals het er nu naar uitziet gaat het bedrijf geen grote risico’s nemen met deze onderneming. Aanvankelijk wordt deze streamingdienst alleen in de VS gelanceerd, in de herfst van 2019.

Dit weten we over de streamingdienst van Disney

De streamingdienst van Disney staat nog steeds gepland om in de herfst 2019 uitgebracht te worden (in de Verenigde Staten). Tot op heden zijn er weinig details bekend, maar Deadline meldt nu een aantal interessante dingen over de toekomstige content. Deze informatie zou afkomstig zijn van de gesprekken die het bedrijf gevoerd zou hebben met productiemaatschappijen uit Hollywood, zodat die mensen in elk geval zouden weten waar ze aan toe zijn. Ondanks dat scharen we de onderstaande informatie nog onder het kopje geruchten.

Binnen het eerste jaar van de dienst zou Disney vier of vijf originele films en tv-series willen uitbrengen. Deze content zal allemaal familievriendelijk zijn en bij het imago van de productiemaatschappij passen. Er komen geen films aan met een hogere leeftijdsbeoordeling. Volwassen content zal nog worden uitgezonden via Hulu (waar Disney een groot aandeel in heeft) en de gewelddadige Marvel-series op Netflix blijven voorlopig ook waar ze nu te zien zijn. Over de content van 20th Century Fox is nog geen woord gerept.

Er komen een aantal boekverfilmingen aan, zoals bijvoorbeeld Charlie N. Holmbergs The Paper Magician en Jerry Spinelli’s Stargirl. Daarnaast komt er een film aan over een sleehond, genaamd Togo, en kunnen we een remake verwachten van Three Man and a Baby, uit 1987. Daarnaast kun je erop rekenen dat minder belangrijke bioscoopfilms de bios niet meer gaan halen en direct op de videostreamingdienst gelanceerd zullen worden. Voorbeelden die worden gegeven zijn Magic Camp en Noelle.

Een belangrijke strategie van Disney is tegenwoordig live-action versies maken van geliefde klassieke animatiefilms. Zo hebben we in de afgelopen jaren films als The Jungle Book en Belle en het Beest voorbij zien komen. Die strategie wordt doorgezet, bijvoorbeeld met The Lion King, maar niet alle live-action remakes belanden in de bioscoop. Minder belangrijke producties, zoals remakes van Merlijn de Tovenaar en Lady en de Vagebond, zullen ook meteen te zien zijn op de streamingdienst en krijgen dus geen release in de bioscoop.

Verder gaat Disney flink inzetten op televisieseries. Zo krijgen we een serie over Monsters, Inc., komt er een nieuwe High School Musical aan en kunnen we een nieuwe Marvel-serie verwelkomen. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan een eerste live-action Star Wars-serie. Er zal ook flink geïnvesteerd worden: het bedrijf zet per seizoen, van tien afleveringen, tenminste 25 tot 35 miljoen dollar opzij. Mocht het om een zeer ambitieuze serie gaan, dan kan dat bedrag oplopen tot honderd miljoen dollar. Dat gaat dus richting Game of Thrones.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.