De belangrijkste (Ultra HD) Blu-ray releases van februari

13 februari 2018 5 Minuten 8 Reacties
BladeRunnerBlaster

Deze maand is Blade Runner de grote 4K-release, maar ook op Blu-ray krijgt de film van Denis Villeneuve een aantal speciale uitgaven.

Wekelijks tippen we een aantal nieuwe toevoegingen aan het aanbod op Netflix, maar elke maand verschijnen er ook weer verschillende films en series (oud en nieuw) op de fysieke dragers. We zetten de belangrijkste releases (Blu-ray en Ultra HD Blu-ray) voor de maand februari op een rij.

(Ultra HD) Blu-ray in februari

Blade Runner 2049

De grootste Blu-ray-release voor de maand februari is ongetwijfeld Blade Runner 2049, die ingepland staat voor 14 februari. De film van regisseur Denis Villeneuve (Arrival) is het langverwachte vervolg op de originele klassieker van Ridley Scott uit 1982. In de sequel gaat de nieuwe Blade Runner K (Ryan Gosling) op zoek naar zijn door Harrison Ford gespeelde voorganger Rick Deckard. De Nederlandse actrice Sylvia Hoeks vertolkt een belangrijke bijrol als Luv.

De Blu-ray-uitgave is voorzien van zes korte featurettes, drie proloog-filmpjes (Nexus Dawn, Nowhere to Run en Blackout) en een wat meer uitgebreide featurette over het ontwerp van de wereld van Blade Runner 2049. Bij de UHD-uitgave zit ook de Blu-ray disc (met dus al deze extra’s) bijgesloten. Wat betreft het geluid is de UHD-schijf voorzien van een Dolby Atmos 7.1.4-track, terwijl de Blu-ray het moet doen met een 5.1 DTS-HD-track. De Blu-ray heeft een adviesprijs van 19 euro, de 4K-uitgave heeft een adviesprijs van 35 euro.

Voor de echte verzamelaars komt Warner ook nog met een aantal speciale edities. Zo is er een reguliere steelbook van de Blu-ray, die een bonusdisc bevat met nog eens dertig minuten aan exclusieve featurettes, over onder meer de actiescènes en de kostuums. De Mondo-steelbook van de Blu-ray vervangt de bonusdisc door een cd met de soundtrack, waarop de muziek van Hans Zimmer & Benjamin Wallfisch is terug te luisteren. Beide uitgaven hebben een adviesprijs van 28 euro.

Als kers op de taart brengt Warner ook nog een speciaal cadeauset met de film uit. Deze bevat drie schijfjes; de Blu-ray, de Blu-ray bonusdisc en de UHD-disc. Alleen de soundtrack van de Mondo-steelbook ontbreekt dus. Wel krijg je bij het setje een replica (op ware grootte!) van de blaster van Rick Deckard. De adviesprijs is 150 euro, maar online is hij is op veel plekken via de voorverkoop al uitverkocht. Er komt op 14 februari ook een 3D-uitgave van de film uit op Blu-ray, maar daar heeft Sony geen verdere specificaties van vrijgegeven.

Happy Death Day

Op 21 februari brengt Universal Happy Death Day uit op Blu-ray en dvd. De prent is afkomstig van horrorstudio Blumhouse, dat eerder verantwoordelijk was voor The Purge-serie en Get Out. In Happy Death Day speelt Jessica Rothe (La La Land) een studente die – een beetje in de stijl van Groundhog Day – de dag waarop ze wordt vermoord telkens opnieuw meemaakt. Ze krijgt op die manier wel meerdere kansen om erachter te komen wie haar dood wil hebben.

De Blu-ray uitgave van Happy Death Day is voorzien van een DTS-HD Master Audio 5.1-track. Het bonusmateriaal bestaat uit een alternatief einde, tien minuten aan verwijderde scènes en een drietal korte featurettes.

The Lego Ninjago Movie

Op 14 februari brengt Warner The Lego Ninjago Movie uit op Blu-ray en dvd. De film is net als The Lego Batman Movie een spin-off van The Lego Movie. In de film moet de groene ninja Lloyd (stem van Dave Franco) samen met zijn vrienden, geheime krijgers en meesterbouwers de slechte Lord Garmadon (stem van Justin Theroux) verslaan. De kwaadaardige krijgsheer is daarbij ook nog eens de vader van Lloyd. Gelukkig krijgt onze groene held tevens hulp van de wijze Sensei Wu, een personage met de stem van Jackie Chan.

Als bonusmateriaal bevat de Blu-ray-uitgave een sneak peek op de tv-serie, een aantal korte films, een aantal muziekvideo’s en meer. Op het gebied van audio bevat de disc Dolby Atmos-TrueHD: Engels 7.1; DTS-HD Master Audio, Engels 5.1; Dolby Digital: Vlaams 5.1, Nederlands 5.1. In Nederland krijgt de film (in tegenstelling tot Amerika) geen 4K of 3D-uitgave.

The Mountain Between Us

Op 21 februari brengt Fox The Mountain Between Us uit op Blu-ray en dvd. De film werd geregisseerd door Hany Abu-Assad, bekend van het voor een Oscar genomineerde Paradise Now. Idris Elba en Kate Winslet spelen twee mensen die elkaar niet kennen, maar door een samenloop van omstandigheden samen een privé-vlucht maken. Wanneer hun vliegtuig crasht in een besneeuwd berggebied en ze zich uiteindelijk realiseren dat er geen hulp komt, beginnen ze noodgedwongen aan een verschrikkelijke tocht door honderden kilometers wildernis.

Op het gebied van audio is de Blu-ray uitgerust met een DTS-HD-MA 5.1-track. Als extra’s zijn er korte featurettes (5 tot 10 min) over de twee hoofdrolspelers, de locaties en de stunts aanwezig. Daarnaast is er ook een commentaartrack van Abu-Assad te beluisteren.

Reacties (8)