Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

De belangrijkste (Ultra HD) Blu-ray releases van februari

Geschreven door
Geplaatst op13 februari 2018, 20:28 CategorieBlu-ray

Wekelijks tippen we een aantal nieuwe toevoegingen aan het aanbod op Netflix, maar elke maand verschijnen er ook weer verschillende films en series (oud en nieuw) op de fysieke dragers. We zetten de belangrijkste releases (Blu-ray en Ultra HD Blu-ray) voor de maand februari op een rij.

(Ultra HD) Blu-ray in februari

Blade Runner 2049

De grootste Blu-ray-release voor de maand februari is ongetwijfeld Blade Runner 2049, die ingepland staat voor 14 februari. De film van regisseur Denis Villeneuve (Arrival) is het langverwachte vervolg op de originele klassieker van Ridley Scott uit 1982. In de sequel gaat de nieuwe Blade Runner K (Ryan Gosling) op zoek naar zijn door Harrison Ford gespeelde voorganger Rick Deckard. De Nederlandse actrice Sylvia Hoeks vertolkt een belangrijke bijrol als Luv.

De Blu-ray-uitgave is voorzien van zes korte featurettes, drie proloog-filmpjes (Nexus Dawn, Nowhere to Run en Blackout) en een wat meer uitgebreide featurette over het ontwerp van de wereld van Blade Runner 2049. Bij de UHD-uitgave zit ook de Blu-ray disc (met dus al deze extra’s) bijgesloten. Wat betreft het geluid is de UHD-schijf voorzien van een Dolby Atmos 7.1.4-track, terwijl de Blu-ray het moet doen met een 5.1 DTS-HD-track. De Blu-ray heeft een adviesprijs van 19 euro, de 4K-uitgave heeft een adviesprijs van 35 euro.

Voor de echte verzamelaars komt Warner ook nog met een aantal speciale edities. Zo is er een reguliere steelbook van de Blu-ray, die een bonusdisc bevat met nog eens dertig minuten aan exclusieve featurettes, over onder meer de actiescènes en de kostuums. De Mondo-steelbook van de Blu-ray vervangt de bonusdisc door een cd met de soundtrack, waarop de muziek van Hans Zimmer & Benjamin Wallfisch is terug te luisteren. Beide uitgaven hebben een adviesprijs van 28 euro.

Als kers op de taart brengt Warner ook nog een speciaal cadeauset met de film uit. Deze bevat drie schijfjes; de Blu-ray, de Blu-ray bonusdisc en de UHD-disc. Alleen de soundtrack van de Mondo-steelbook ontbreekt dus. Wel krijg je bij het setje een replica (op ware grootte!) van de blaster van Rick Deckard. De adviesprijs is 150 euro, maar online is hij is op veel plekken via de voorverkoop al uitverkocht. Er komt op 14 februari ook een 3D-uitgave van de film uit op Blu-ray, maar daar heeft Sony geen verdere specificaties van vrijgegeven.

Happy Death Day

Op 21 februari brengt Universal Happy Death Day uit op Blu-ray en dvd. De prent is afkomstig van horrorstudio Blumhouse, dat eerder verantwoordelijk was voor The Purge-serie en Get Out. In Happy Death Day speelt Jessica Rothe (La La Land) een studente die – een beetje in de stijl van Groundhog Day – de dag waarop ze wordt vermoord telkens opnieuw meemaakt. Ze krijgt op die manier wel meerdere kansen om erachter te komen wie haar dood wil hebben.

De Blu-ray uitgave van Happy Death Day is voorzien van een DTS-HD Master Audio 5.1-track. Het bonusmateriaal bestaat uit een alternatief einde, tien minuten aan verwijderde scènes en een drietal korte featurettes.

The Lego Ninjago Movie

Op 14 februari brengt Warner The Lego Ninjago Movie uit op Blu-ray en dvd. De film is net als The Lego Batman Movie een spin-off van The Lego Movie. In de film moet de groene ninja Lloyd (stem van Dave Franco) samen met zijn vrienden, geheime krijgers en meesterbouwers de slechte Lord Garmadon (stem van Justin Theroux) verslaan. De kwaadaardige krijgsheer is daarbij ook nog eens de vader van Lloyd. Gelukkig krijgt onze groene held tevens hulp van de wijze Sensei Wu, een personage met de stem van Jackie Chan.

Als bonusmateriaal bevat de Blu-ray-uitgave een sneak peek op de tv-serie, een aantal korte films, een aantal muziekvideo’s en meer. Op het gebied van audio bevat de disc Dolby Atmos-TrueHD: Engels 7.1; DTS-HD Master Audio, Engels 5.1; Dolby Digital: Vlaams 5.1, Nederlands 5.1. In Nederland krijgt de film (in tegenstelling tot Amerika) geen 4K of 3D-uitgave.

The Mountain Between Us

Op 21 februari brengt Fox The Mountain Between Us uit op Blu-ray en dvd. De film werd geregisseerd door Hany Abu-Assad, bekend van het voor een Oscar genomineerde Paradise Now. Idris Elba en Kate Winslet spelen twee mensen die elkaar niet kennen, maar door een samenloop van omstandigheden samen een privé-vlucht maken. Wanneer hun vliegtuig crasht in een besneeuwd berggebied en ze zich uiteindelijk realiseren dat er geen hulp komt, beginnen ze noodgedwongen aan een verschrikkelijke tocht door honderden kilometers wildernis.

Op het gebied van audio is de Blu-ray uitgerust met een DTS-HD-MA 5.1-track. Als extra’s zijn er korte featurettes (5 tot 10 min) over de twee hoofdrolspelers, de locaties en de stunts aanwezig. Daarnaast is er ook een commentaartrack van Abu-Assad te beluisteren.

 • Delen:

Reacties

 1. frans
  14 februari, 2018 om 9:41

  Bij zavi is hij in 4K 28.75 euro alleen geen nederlands ondertitels wel 30 andere talen hou is op met GEOBLOKKING en Europa is toch een gebied weg met dit op deze media lijkt of ze hier weer in nedeland uitmaken wie dat bepaalt.
  Maar ja het is de macht van het geld in deze hou er is mee op met deze onzin.

  • WvB22
   14 februari, 2018 om 16:20

   Wilde precies hetzelfde zeggen Frans. Ik wordt hier doodmoe van. Iedere keer zie ik het weer gebeuren dat in Nederland bij de blu-ray (4k of anderszins) keihard onderuit gehaald wordt. Geen nl ondertitels bij de UK uitgave, zo te zien ook niet in DE en ook niet in FR. Kortom we moeten het weer doen met de waardeloze Nederlandse uitgave die voor veel te veel geld door Bol en MediaMarkt en ECI aangeboden wordt (echt, er zijn geen andere aanbieders dus 0,0 concurrentie). Ik begin hier echt boos om te worden. Want je mag wel de hoofdprijs betalen maar denk maar niet dat we een digitale versie krijgen… Zo slecht geregeld. Zelfde geldt voor de 4K uitgaven in iTunes. Er zijn al best veel titels beschikbaar maar het haalt het bij lange na niet bij de releases in de VS.

   Is hier geen mooi item voor HomeCinemaMagazine voor te maken en een reactie te vragen bij de distributeurs waarom continu de digitale versie ontbreekt, er nog steeds via ondertitels een soort van geolock terwijl we al lang vrij verkeer van goederen en diensten hebben in Europa. In de VS brengen ze toch ook niet voor elke staat een andere versie uit. Maak gewoon een Europese, Aziatische en Amerikaanse versie. Bespaart ook weer productiekosten.

  • EFrans
   14 februari, 2018 om 18:30

   Heb hem bij de MM gekocht 3 halen 2 betalen 4 K bladrunner was 29 euro heb er twee andere bij genomen op 4 K startrek oudere en nog een fanfastic beast.
   Een heb ik dan niet betaald 55 euro voor de drie 4 k films alles heb ook nog bluerays.

 2. WvB22
  14 februari, 2018 om 17:28

  En ook weer opvallend: Lego films weer niet in 4K disc in Nederland, net zo min als Mountain Between Us. Zelfs de US versie heeft Nederlandse ondertitels… zelfde verhaal met Disney. Weigeren ook steeds titels in 4K in Nederland uit te brengen.

  En de distributeurs maar klagen dat 4K niet aanslaat in Nederland. Goh hoe zou dat nou kunnen?

  • Frans
   14 februari, 2018 om 18:36

   Jij heb gewoon gelijk in je antwoord. Net zo goed als die zeilers bij BREIN en DFW doe er is wat aan dan kunnen jullie is een keer echt werken dan achter het downloaden aan holen jullie winnen het nooit BRENG is een media waar alles te zien is en dat we gewoon films kunnen kopen.
   BREIN en DFW werken er zelf aan mee dat er straks niks meer word gekocht jullie zijn de boosdoeners op internet.

 3. Peter vb
  20 februari, 2018 om 16:51

  Is normaal gesproken niet mijn bedoeling om te verwijzen naar een andere site maar er is vandaag een verontrustend stuk geschreven over de UHDdisc bij Flatpanels. Over prijzen en beeldkwaliteit releases etcetera. Mvg Peter.

  • Martijn Chel
   20 februari, 2018 om 19:17

   Ik zag hem ja. Opvallend maar lijkt me aannemelijk.

 4. claeys
  28 oktober, 2019 om 14:26

  bol.com is niet erg om blu ray te kopen maar het zijn de partners die bij bol.com hun blu ray en dvd films verkopen via hun pagina die er soms echt erg veel geld vragen voor een film en dat je zeg wel soms kunt vinden op een andere website dat veel minder is dan wat zei verkopen. omdat ik uit de tijd kom voor de dvd en blu ray en digitaal tijdperk houw ik ook van wat oude films en tv series. en zoals gezegd soms erg duur en ik kan ze anders nergens kopen omdat je dan een speciale bankkaart nodig heb en dat ik met de mijn niet kan betalen. daarom omdat het een zeer gemakkelijke site en pagina is om te betalen koop ik veel films bij bol.com jammer dat er vele dikke profiteurs bij zitten die hun films verkopen voor veel geld

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.