Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

AirPlay 2-functies verwijderd uit bèta’s van iOS 11.3 en tvOS 11.3

Geschreven door
Geplaatst op21 februari 2018, 9:26 CategorieSoftware

Apple heeft nieuwe bètaversies van iOS en tvOS vrijgegeven. En in plaats van functies toe te voegen, heeft het bedrijf uit Cupertino besloten om functies te verwijderen. Zo is de AirPlay 2-functionaliteit in z’n geheel weggehaald uit beide softwareversies.

AirPlay 2-functies verwijderd uit tvOS-bèta

Apple heeft een nieuwe versie van het tvOS uitgebracht voor ontwikkelaars. Ook is er nu een nieuwe versie van iOS beschikbaar. Voorheen beschikten deze bètaversies over minimale AirPlay 2-functionaliteit, maar die features zijn nu er in hun geheel uitgesloopt. Met de eerste bèta’s was het mogelijk muziek te streamen naar meerdere apparaten tegelijkertijd, maar dat is voor testers dus ook niet meer mogelijk. Daarnaast is het zo dat de Apple TV niet meer opgenomen kan worden in het netwerk van smarthomeprotocol Apple Homekit.

Ondanks het feit dat sommige testers de functies konden gebruiken, was AirPlay 2 tot op heden in z’n testfase behoorlijk buggy. Dat is misschien de reden dat de opties zijn verwijderd; Apple heeft hier niets over bekendgemaakt. Daarnaast is het ook niet duidelijk wanneer het bedrijf de mogelijkheden opnieuw gaat introduceren. De netwerkdienst werd vorig jaar in juni aangekondigd tijdens de onthulling van iOS 11, maar sindsdien is het angstvallig stil. Het is vooralsnog niet duidelijk wanneer de dienst precies wordt gelanceerd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.