Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

2018 Panasonic tv’s krijgen ondersteuning Google Assistant en Amazon Alexa

Geschreven door
Geplaatst op15 februari 2018, 11:49 CategorieSmart tv's

Panasonic heeft deze week zijn nieuwste tv’s voor 2018 uit de doeken gedaan. De Japanse fabrikant komt met twee oled-series en vier nieuwe lcd led tv-series. Naast diverse verbeteringen in beeldkwaliteit en design komen de nieuwe modellen met integratie van de Google Assistant en Amazon Alexa.

Gebruikers van een 2018 Panasonic smart tv kunnen hun televisie voortaan middels spraak bedienen, dankzij ondersteuning voor Google Assistant en Amazon Alexa. Het enige wat je nodig hebt is een slimme speaker met één van deze assistenten, bijvoorbeeld de Google Home speaker of de GA10 speaker van Panasonic zelf.

Middels een firmware-update later dit jaar – zodra Google de Nederlandse taal toevoegt – kunnen Nederlandstalige bezitters van een Panasonic tv hun apparaat met spraak bedienen. Of Amazon snel volgt is nog niet duidelijk. De update komt ook naar de nieuwe Ultra HD Blu-ray spelers van het merk.

Dankzij de ondersteuning van spraakassistenten is het mogelijk om bijvoorbeeld de weergave van Blu-ray te pauzeren middels een stemcommando. Dit commando spreek je uit tegen de slimme speaker, die weer gekoppeld is aan producten die de assistent ondersteunen. Ook kun je eenvoudig van kanaal wisselen of content binnen streamingdiensten opzoeken.

Niet alleen Panasonic brengt integratie van spraakassistenten naar zijn televisies. Onder meer LG, Sony en Philips hebben ook integratie van de Google Assistant aangekondigd, terwijl Samsung voor zijn eigen Bixby assistent kiest.

  • Delen:

Reacties

  1. Ilja Rex IJsendijk
    15 februari, 2018 om 18:32

    hoe het heet weet ik niet; op pc Siri en op mijn Panasonic Vierra uit ’15 zit ook spraakbediening

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.