Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xbox One Kinect-tijdperk nu officieel ten einde

Geschreven door
Geplaatst op3 januari 2018, 14:08 CategorieGaming

In oktober was al bekend dat Microsoft stopte met de productie van de Kinect. De bewegingssensor met dieptecamera en spraakherkenningsmicrofoon verscheen voor het eerst in 2010 voor de Xbox 360 en werd sinds het debuut ruim 35 miljoen keer verkocht. De Kinect was het antwoord van Microsoft op de bewegingshype van de Nintendo Wii en de PlayStation Move.

Vanaf vandaag is het Kinect-tijdperk definitief ten einde. Ook de productie van de Kinect Adapter is nu gestopt. Deze usb-accessoire is noodzakelijk om de Xbox One Kinect-sensor te verbinden met de Xbox One S, Xbox One X of een Windows-apparaat.

Microsoft vertelde aan Polygon:

“After careful consideration, we decided to stop manufacturing the Xbox Kinect Adapter to focus attention on launching new, higher fan-requested gaming accessories across Xbox One and Windows 10.”

Kinect Adapter is geld waard

Het einde van de Kinect zat er al een tijdje aan te komen. Toen Microsoft de Xbox One S uitbracht was er al geen mogelijkheid meer om de Kinect-sensor direct op de spelcomputer aan te sluiten. Microsoft gaf echter een gratis Kinect Adapter aan klanten die van een Xbox One naar een Xbox One S overstapten. Deze actie eindigde in maart 2017.

Heb jij nog een Kinect Adapter in huis? De vraag is blijkbaar nog steeds groot. De usb-accessoire staat voor hoge bedragen op websites als Amazon.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.