Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Vijf nieuwe films om in 2018 naar uit te kijken

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2018, 13:12 CategorieFilms

Aan de start van 2018 zetten we vijf films op een rij om dit jaar naar uit te kijken. We richten ons daarbij op releases in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar, zodat we van elke film ook alvast wat bewegende beelden kunnen laten zien.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Release: 11 januari

Wanneer er ruim een half jaar na de moord op haar dochter nog altijd niemand is gearresteerd, heeft Mildred Hayes (Frances McDormand) het helemaal gehad met de lokale politie. Ze laat langs de weg naar haar dorp drie grote billboards plaatsen, waarop ze haar onvrede over politiechef Bill Willoughby (Woody Harrelson) en zijn manschappen op weinig subtiele wijze kenbaar maakt. Als agent en snel aangebrand moederskindje Jason Dixon (Sam Rockwell) zich er ook nog eens mee bemoeit, loopt alles uit de hand. Volgens de eerste kritieken speelt McDormand haar beste rol sinds Fargo en regisseur Martin McDonagh wist met In Bruges en Seven Psychopaths al eerder drama en geweld succesvol te combineren met zwarte humor.

Black Panther

Release: 14 februari

Spider-Man is niet de enige in Captain America: Civil War geïntroduceerde superheld die een eigen film krijgt. In februari neemt Marvel de kijker mee naar Wakanda, een verborgen natie in het hartje van Afrika, waar men technologisch gezien enorm vooruit loopt. Black Panther (Chadwick Boseman) mag zijn vermoorde vader opvolgen als koning, maar ondertussen blijven ook zijn vijanden (Michael B. Jordan krijgt na de Fantastic Four-flop een herkansing als de slechte Killmonger) de troon nauwlettend in de gaten houden. De cast bestaat uit zo’n beetje elke werkende Afro-Amerikaanse acteur (van Angela Bassett tot Forest Whitaker) in Hollywood, terwijl Martin Freeman en Andy Serkis het geheel nog een blank tintje geven.

The Shape of Water

Release: 15 februari

Het nieuwe sprookje van regisseur Guillermo del Toro werd in het festivalcircuit al onthaald als zijn beste werk sinds Pan’s Labyrinth. De Mexicaanse regisseur heeft een voorliefde voor de klassieke monster movies van Universal en The Shape of Water is dan ook een soort ode aan Creature from the Black Lagoon. De romantische horrorfilm speelt zich af in de jaren zestig en draait om een geheim laboratorium, waar Michael Shannon een onbekend amfibisch wezen gevangen houdt. Het ‘monster’ wordt uiteraard gespeeld door Del Toro-regular Doug Jones, ook al onherkenbaar als de buitenaardse Saru in Star Trek: Discovery op Netflix. Hij bouwt een band op met schoonmaakster Elise (Sally Hawkins, die in de film niet spreekt).

Phantom Thread

Release: 1 maart

Dit jaar maakte drievoudig Oscarwinnaar Daniel Day-Lewis bekend te stoppen met acteren. En aangezien hij – in tegenstelling tot de eveneens ‘gepensioneerde’ Steven Soderbergh – al niet bijster productief was, hebben we in dit geval de neiging om hem te geloven. Gelukkig sluit hij zijn carrière af met een film van Paul Thomas Anderson, die hem een van zijn beste rollen (en tweede Oscar) bezorgde in There Will Be Blood. In Phantom Thread is Day-Lewis te zien als een beroemde kleermaker, die in het Londen van de jaren vijftig de ‘upper class’ voorziet van de mooiste outfits, totdat een vrouw zijn eveneens op maat gemaakte leventje volledig op zijn kop zet. Jonny Greenwood (Radiohead) mocht weer de muziek verzorgen.

Ready Player One

Release: 29 maart

Als we de vliegende schotel aan het einde van Indiana Jones and The Kingdom of the Crystal Skull niet meetellen – en dat doen we niet – is Ready Player One het eerste sci-fi uitstapje van Steven Spielberg sinds War of the Worlds uit 2005. De boekverfilming speelt zich af in de virtuele wereld Oasis, waar gamefanaat Wade (Tye Sheridan) op zoek gaat naar verborgen easter eggs, die hem moeten leiden naar het fortuin van het overleden meesterbrein (Mark Rylance) achter de simulator. De eerste beelden van de virtuele wereld onthulden onder meer The Iron Giant, Freddy Krueger en de DeLorean. En dat doet denken aan Who Framed Roger Rabbit, waarin Spielberg ooit personages van zowel Disney als Warner Brothers samenbracht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.