Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Spotify krijgt er in half jaar tien miljoen betalende abonnees bij

Geschreven door
Geplaatst op5 januari 2018, 16:23 CategorieStreamingdiensten

Spotify heeft de laatste jaren met steeds meer concurrenten te maken gekregen. Zo werden Apple Music en Amazon Music Unlimited gelanceerd. Desondanks ziet het van oorsprong Zweedse bedrijf het aantal betalende gebruikers flink groeien.

Spotify steeds meer klanten

Het aantal mensen dat bereid is te betalen voor Spotify is het afgelopen half jaar met tien miljoen gegroeid. Daarmee heeft de dienst nu zeventig miljoen klanten die elke maand minimaal een tientje overboeken voor het onbeperkt kunnen streamen van muziek. Gemiddeld groeide het aantal abonnees de afgelopen maanden met 75.000 per dag.

Waar Spotify zonder schroom cijfers bekend maakt – vermoedelijk met het oog op de aanstaande beursgang – doen concurrenten dat niet of nauwelijks. De laatste keer dat Apple cijfers bekend maakte, stelde het dat zijn dienst meer dan dertig miljoen klanten had. Voor Spotify zijn dat er – als je de niet-betalende klanten meetelt – zo’n 140 miljoen.

Beursgang

De Zweedse dienst is ondertussen druk bezig met de voorbereidingen voor een beursgang. Het wil dit jaar nog de publieke markt betreden in de Verenigde Staten. Toch is het even de vraag hoe handig dat op dit moment is. Het bedrijf is net voor anderhalf miljard dollar aangeklaagd door een boze productiemaatschappij. Dat soort zaken zouden het bedrag dat opgehaald kan worden bij een beursgang flink negatief kunnen beïnvloeden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.